Izbor iz vijesti ORI

U Križu je jučer održana 19. sjednica Općinskog vijeća kojoj je od petnaest nazočilo dvanaest vijećnika koji su s jednim suzdržanim glasom donijeli Odluku o komunalnim djelatnostima na području Općine križ.
Prijedlog odluke o komunalnim djelatnostima vezan je uz novi Zakon o komunalnom gospodarstvu koji je zadržao iste organizacijske oblike obavljanja komunalne djelatnosti putem javnih ustanova i službi ili vlastitih pogona koje osnivaju jedinice lokalne samouprave, no, zbog uvođenja dvije kategorije komunalnih djelatnosti - djelatnosti za održavanje komunalne infrastrukture i uslužnih komunalnih djelatnosti bilo je potrebno predložiti donošenje ove odluke.
Jednoglasno je donesena izmijenjena Odluka o socijalnoj skrbi u koju se dodaje «Rad za opće dobro».
Paušalni godišnji porez na dohodak za djelatnosti iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu na području Općine Križ utvrđen je u iznosu od 150 kuna po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu i objektu za robinzonski smještaj.
Za člana Nadzornog odbora Ivakopa, nakon neopozive ostavke Ratka Sokolića, vijeće je predložilo Valentina Galića.

 

Općina Križ od ove godine financira program produženog boravka učenika nižih razreda Osnovne škole Milke Trnine u Križu.
Program je pokrenut na inicijativu roditelja te je nakon svih provedenih postupaka i zapošljavanja učiteljice razradne nastave, započeo u ponedjeljak 28. siječnja.
Prije početka programa produženog boravka održan je sastanak sa zainteresiranim roditeljima na kojem je učiteljica Valentina Čuljak objasnila kako će izgledati jedan dan produženog boravka djece, koji će nakon redovne nastave, trajati od 13 do 17 sati. Tijekom produženog boravka djeca će učiti, pisati zadaću, igrati se, družiti i imati ukupno tri obroka tijekom dana. Jedini trošak roditelja u cijeni produženog boravka bit će podmirenje troška prehrane koji dnevno za tri obroka iznosi 15 kuna. Plaću učitelja financira Općina Križ.

 

Muzej Ivanić Grada se priprema za Treću noć muzeja koja će započeti 1. veljače u 18 sati i trajati sve do jedan sat iza ponoći 2. veljače.
Noć muzeja je podijeljena u pet cjelina.

Prva od njih je «Doživljaj baštine grada – od artefakta do njegove digitalne transformacije». Riječ je o izložbi artefakata iz proširenog stalnog postava muzeja i novih akvizicija dopunjenoj izborom muzejskih predmeta u 3D fotografiji, informativnim prezentacijama i projekcijama filmova i fotografija muzejske građe u digitalnom obliku.
Druga cjelina je vezana uz igraonicu «Igrom uranjamo u vrijeme Ivanić – Tvrđe» uz upoznavanje neuobičajene prošlosti grada koji je nastao kao malo naselje obrtnika i trgovaca.
«Što to rade u muzeju iza zatvorenih vrata» tema je treće programske cjeline tijekom koje će posjetiteljima omogućiti uvid u rad djelatnika Muzeja «iza zatvorenih vrata» uz kratak presjek aktivnosti od početka rada u 2016. godini do danas.
Slikanje frekvencijom zvuka – mali hommage Nikoli Tesli tema je četvrte cjeline u kojoj će slikarica Ivana Ožetski demonstrirati nastajanje likovnih kompozicija uz korištenje zvuka različitih frekvencija i na taj način ukazati na povezanost stvaralačkog procesa u znanosti i umjetnosti.
Program će završiti ugodnim druženjem uz glazbu po izboru voditelja emisije Obiteljskog radija Ivanić Rock meridijan, inače, suorganizatora vrlo uspješne prošlogodišnje izložbe Vrijeme vinila.

 

Udruga „Bolji Kloštar“ i župa Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Kloštra Ivanića organizatori su ovogodišnje Noći muzeja koja će se održati u petak, 1. veljače, s početkom u 18 sati u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštru Ivaniću.
Program Noći muzeja započinje nakon večernje mise u župnoj crkvi.
Programom je predviđeno predavanje Barbare Španjol- Pandelo, docentice s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, o štovanju svetaca u Kloštru Ivaniću i njihovom prikazivanju unutar župne crkve, a potom će za sve zainteresirane biti otvorena Riznica i pinakoteka župe Kloštar Ivanić koja će se moći razgledati uz stručno vodstvo od 19 sati i 30 minuta do ponoći.

 

Općina Križ je ove godine za sve zaljubljene pripremila pravu glazbenu poslasticu.
Na samo Valentinovo, u četvrtak, 14. veljače s početkom u 19 sati, u Domu kulture Josipa Badalića, koncert će održati Damir Kedžo.
Uz pratnju na gitari Kedžo će pjevati svoje najljepše ljubavne balada među kojima i najnoviji hit, pjesmu «Srce mi umire za njom».
Koncert je besplatan!

 

Škola nogometa mladeži NK Naftaš Ivanića objavila je kako postaje partner nogometne škole Lokomotiva Zagreb što čini veliki iskorak u organizacijskom i edukacijskom djelu rada, te daje veliku mogućnost sportskog razvoja djeci, trenerima i kompletnoj školi nogometa.
Na sjednici Izvršnog odbora kluba prihvaćen je Sporazum kojim su definirane aktivnosti i ciljevi jačanja i razvoja škole nogometa, razvoja i edukacije mladih nogometaša te razvoja i edukacije stručnog kadra uključenih u rad škole.
Sporazum će svečano biti potpisan polovicom veljače u Ivanić-Gradu.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić