Ivanićgradski srednjoškolci u Strasbourgu

Skupina od 24 učenika Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad je bila na studijskom posjetu Europskom parlamentu u Strasbourgu te sudjelovala na programu pod nazivom „EUROSCOLA Day“ koji se održao 18. siječnja.

Naime, tijekom prvog polugodišta Članovi školske Foto video družine Lumière sa svojim su video uratkom osvojili 4. mjesto na video natječaju „Ovaj put glasam“ u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Hrvatski srednjoškolci su morali na evaluaciju poslati svoje kreativne video-radove u trajanju od 45 sekundi na tematski izazov zašto bi mladi u Hrvatskoj trebali izaći na izbore za Europski parlament 2019. godine, a učenici Srednje škole Ivan Švear i članovi Lumiera Dominik Mutvar i Lukas Oštrec, na čelu sa voditeljem družine, profesorom Robertom Heimom, su izvrsnim plasmanom osvojili studijsko putovanje u Strasbourg.

Njima su se na putovanju pridružili i Dominik Bastalić, Antonia Ćosić, Dorotea Hegel, Marija Spači, Martina Bećarević, Ena Matijević, Marija Vukošić, Mandica Barišić, Jan Mihaljević, Lorena Jerković, Matea Popović, Oliver Ozvačić, Marin Cvijanović, Karlo Andlar, Ana Hasan, Mario Trnčić, Hrvoje Horvat, Ivan Tomislav Ladan, Stella Crnobrnja, Patricia Ivanković, Dominik Rac i Mihaela Mrkonjić, uz pratnju profesorice Marijane Bakse i socijalne pedagoginje Sanje Radić Bursač.

U sklopu «Euroscole», učenici su upoznali svoje vršnjake iz 22 europske zemlje te raspravljali i iznijeli svoja promišljanja o relevantnim i aktualnim temama poput održivog razvoja, migracijske politike, zapošljavanja mladih unutar Europske unije, predstojećih izbora za Europski parlament, ostvarivanja ljudskih prava u državama članicama i budućnosti Europe, gdje su se istaknuli svojim znanjem i kompetencijama, te dostojno predstavili svoju školu, Grad Ivanić-Grad, Zagrebačku županiju i Republiku Hrvatsku.

 

„Euroscola“ je okupila ukupno 511 učenika uz pratnju 60 profesora.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić