Izbor iz današnjih vijesti

Župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš sa suradnicima, sutra će boraviti u Posavskim Bregima gdje će se upoznati s tijekom radova na izgradnji nove sportske dvorane Osnovne škole Posavski Bregi koji se primiču kraju.

Sportsku dvoranu vrijednu 13,7 milijuna kuna zajednički financiraju Zagrebačka županija i Grad Ivanić-Grad u omjeru 50:50.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić Grad u suradnji s klubom «Dabar» priprema se za početak natjecanja ekipa prve pomoći.
Školsko natjecanje započinje 9. ožujka. Prijavljene su dvije ekipe mladih iz Srednje škole Ivan Švear i tri ekipe podmlatka iz OŠ Đure Deželića, Stjepana Basaričeka i Braće Radića.
Nakon školskog natjecanja najbolje ekipe idu na međužupanijsko koje će biti 6. travnja i na kraju Državno 11. svibnja u Našicama.

 

Općina Križ u suradnji s Dječjim vrtićem i Osnovnom školom Milke Trnine organizira u petak, 8. veljače u Domu kulture Josip Badalić u Križu, magičnu interaktivnu predstavu za djecu na kojoj će mađioničar Marlo prikazati djeci svoje vještine iluzionizma.
Prva predstava koja počinje u 10 sati prilagođena je djeci u dobi od 4 godine do četvrtog razreda osnovne škole, dok je predstava s početkom u 12 sati namijenjena učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole. Svi ostali zainteresirani također su dobro došli na predstave.
Interaktivna mađioničarska predstava za djecu, bazirana je na principu forum teatra. Svaka izvedba je različita, ovisno o interakciji s djecom koja pomažu mađioničaru Marlu sa svojim trikovima. Veliki fokus je na interakciji s publikom.

 

Muški rukometni klub Ivanić je nakon zimske pauze, nastavio s natjecanjem u 1. ligi Sjever. U Križevcima je uvjerljivo bolja bila vodeća ekipa KTC rezultatom 30:21.
Usprkos porazu, Ivanić je i dalje četvrti na ljestvici s 5 bodova manje od vrha tablice.

U petak je u prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza održano izvlačenje parova za osminu finala Kupa Hrvatske za žene i muškarce.
Među 16 klubova u ženskoj konkurenciji našla se i ekipa Ivanića kojoj su kuglice dodijelile domaću utakmicu protiv Ženskog rukometnog kluba Zrinski iz Čakovca.
U ovoj fazi natjecanja igra se samo jedan susret, a krajnji termin za odigravanje je 27. veljače.
Ivanić je trenutno na drugom mjestu 2. lige Zapad, dok se Zrinski nalazi u sigurnoj sredini ljestvice 1. hrvatske rukometne lige.

Košarkaški klub Ivanić ni u drugom kolu nastavka prvenstva nije uspio upisati pobjedu.
Na gostovanju u Zagrebu bolja je bila posljednja ekipa s ljestvice, Maksimir, rezultatom 90:71.
Najbolji kod domaćina bio je Filip Škrinjarić s 33 koša, dok je za Ivanić Nikola Grobotek postigao 21.

U 4. kolu županijske lige u gađanju zračnom puškom, članovi Streljačkog kluba Ivanića ostvarili su sljedeće rezultate:
Filip Suhina je u kategoriji kadeta sa 178 pogođenih krugova osvojio prvo mjesto dok je Marko Tomić s tri kruga manje završio kao treći.
Kod kadetkinja Ema Gašparović je kao jedina natjecateljica u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto.
Junior Petar Blagec je sa 184 kruga također završio prvi, dok su juniorke Iva Popović Gecan i Antonela Čukman zauzele drugu i treću poziciju sa 177, odnosno 173 kruga.
Na treće mjesto postolja kod seniora popeo se Zoran Marčinković, dok je kod seniorki Anamarija Vrban osvojila drugo mjesto.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić