Izbor iz vijesti

Do 28. veljače otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika kojega četvrtu godinu za redom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir. Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života, koji su  tijekom 2018. godine  završili  ili imaju u provedbi  projekte i operativne koncepte.

Pobjednika očekuje novčana  nagrada  od 15 tisuća kuna.  Uz  to, za pobjednika natječaja, kao i za deset najboljih poljoprivrednika zastupnica Petir osigurat će put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati  inovativne, održive  i tržišno orijentirane  djelatnosti,  koje  će im omogućiti  ostanak na  selu  i  razvoj ruralnih prostora.

Popunjenu  prijavnicu treba poslati na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Zagrebačka županija i u 2019. godini nastavlja s dodjelom 1000 kuna jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete. Zahtjev za ostvarenje prava podnosi se u roku četiri mjeseca od dana rođenja djeteta.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć Zagrebačke županije u iznosu od 1000 kuna može ostvariti roditelj, državljanin Republike Hrvatske s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije najmanje godinu dana prije dana rođenja djeteta.

Obrasci zahtjeva kao i sve dodatne informacije o ostvarenju prava na jednokratnu novčanu pomoć za novorođenče nalaze se na web stranici Zagrebačke županije pod rubrikom Ustrojstvo , Upravi odjel za zdravstvo i socijalnu skrb.

 

Od petka 8. do nedjelje 10. veljače u danskom Aalborgu bit će održano 46. Europsko prvenstvo u karateu za kadete i juniore na kojem će nastupiti i državni prvaci Hrvatske u svojim kategorijama, član Karate kluba KIK Luka Koščević i članovi Karate kluba Mladost Leo Marković i Vladimir Gašpar.

Luka Koščević će Hrvatsku predstavljati u kategoriji juniora- kate, dok će Leo Marković i Vladimir Gašpar nastupiti u borbama i to juniori, minus 68 kilograma, odnosno mlađi seniori, minus 60 kilograma.

 

Tijekom posljednja tri mjeseca u Sportskoj dvorani Žeravinec  odigrano je pojedinačno kadetsko prvenstvo Šahovskog kluba Ivanić za 2018./2019. godinu.

Na prvenstvu su nastupile dvije djevojčice i 2 dječaka uzrasta od 8 do 13 godina, a nakon 5 odigranih kola prvo mjesto i prošlogodišnji naslov prvaka obranio je Matteo Golubić s 5 osvojenih bodova.

Drugo mjesto podijelile su Petra Batinić i Karla Jasnić sa po 3,5 boda.

Turnir su organizirali i vodili Vladimir Kezele i instruktor svjetske šahovske federacije Dean Božičević, a sve partije rejtingirane su za nacionalnu listu Hrvatskog šahovskog saveza.

Iz Šahovskog kluba Ivanić podsjećaju kako se treninzi kadeta održavaju svaki utorak od 18 sati z Sportskoj dvorani Žeravinec.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić