Izbor iz vijesti

Općina Kloštar Ivanić objavila je javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi za 2019. Poljoprivrednici mogu podnositi zahtjeve za sufinanciranje kontrole mliječnosti krava, za uzgojno selekcijski rad pasmine konja hrvatski posavac i hrvatski hladnokrvnjak, za subvencioniranje premije osiguranja u poljoprivredi, za stručno osposobljavanje u poljoprivredi, za troškove umjetnog osjemenjivanja krava i krmača, za rano utvrđivanje i ultrazvuk bređosti krava, za kupnju djetelinsko-travnih smjesa te za sufinanciranje markica za telad.
Za ove mjere osigurano je ukupno 195.000 kuna. Zahtjeve za potporu poljoprivrednici mogu podnositi do 17. prosinca ove godine, odnosno do utroška planiranih sredstava.
Javni poziv objavljen je na web stranicama i na oglasnoj ploči Općine Kloštar Ivanić a sve dodatne informacije moguće je dobiti na brojeve telefona 2892-475 ili 2823 -104.

 

Učenici i učiteljice razredne nastave OŠ Stjepana Basaričeka i Ekološka grupa predmetne nastave s učiteljicom Lidijom Vuković tijekom zime su sakupljali hranu za napuštene i zlostavljane pse i mačke, te sjemenke za ptice kojima su napunili postavljene hranilice.
Projekti brige za životinja usmjereni su na promišljanje o čuvanju prirode i životinja te na provođenje raznih aktivnosti van škole, na učenje u neposrednoj stvarnosti i stvaranje dobrih navika kod djece.
Hranjenje ptica i mačaka u skloništu, u neposrednoj blizini škole, provodi se svaki tjedan, odnosno svaki dan, i to prema prethodno utvrđenom rasporedu.
Akcija sakupljanja hrane za životinje traje tijekom cijele školske godine, a oni koji žele pomoći, hranu i dalje mogu donositi u knjižnicu.

 

Konstituiran prije deset mjeseci, 11. travnja 2018. godine, Savjet mladih Općine Križ ovog je vikenda na 3. Kongresu Savjeta mladih Republike Hrvatske, izabran i učlanjen u Koordinaciju Savjeta mladih Republike Hrvatske.
U radu Kongresa je sudjelovao predsjednik Savjeta mladih Općine Križ Valentino Galić koji je istakao da je ovo veliko priznanje za njihov dosadašnji rad, ali i dodatna motivacija da budu još bolji u svom djelovanju i znatno djelotvorniji u budućem radu.

 

Radovi na proširenju prostora Gradske knjižnice Ivanić-Grad započetih krajem prošle godine napreduju i bliže se kraju.
U građevinskom i organizacijskom smislu radi se o kompletnoj rekonstrukciji prostora prizemlja zgrade u kojoj se odvija rad Gradske knjižnice, a riječ je o investiciji vrijednoj 947.000 kuna koju sufinancira Ministarstvo kulture u iznosu od 400.000, dok ostatak sredstava osigurava Grad Ivanić-Grad.
Budući da se radi o dugogodišnjoj potrebi proširenja prostora knjižnice jer joj je u dosadašnjim uvjetima otežan rad, te ne zadovoljava standarde knjižnične djelatnosti, kroz ovu investiciju dobit će se novi smisao i veća funkcionalnost knjižnice.

 

Uz Valentinovo, jučer se obilježio i Međunarodni dan darivanja knjiga kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju.
Knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju ovaj dan organizirajući na dječjim odjelima prikupljanje knjiga pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Akcija darivanja organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, a svake godine se pozivaju djeca i odrasli da knjige daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima.
Akciji «Čitam, dam, sretan sam» su se pridružili i vrtići s područja Grada Ivanić Grada. U Dječjem vrtiću Ivanić Grad zadatak je bio prikupiti što više slikovnica i obogatiti fond u skupinama, kao i promovirati važnost čitanja s djecom i djeci u obitelji i vrtiću, dok će djeca i zaposlenici Dječjeg vrtića Roda sakupljene knjige i slikovnice darovati pedijatrijskom odjelu Doma zdravlja u Ivanić Gradu.

 

Stručna služba Kluba osoba s dijabetesom „Za bolji život“ koji djeluje pri GDCK Ivanić-Grad prošlog je tjedna održala predavanje o zdravoj prehrani za učenike i učitelje OŠ Đure Deželića.

Projekt naziva „Važnost zdrave prehrane kod mladih – pretilost i dijabetes TIP2 podupire Zagrebačka županija.
Na početku predavanja su učenici ispunjavali anketni upitnik o prehrambenim navikama, a potom je uslijedilo edukativno-interaktivno predavanje i radionica dr. Almenke Balenović;.
Cilj radionice je bio ispitati koji postotak učenika se hrani zdravo i redovito doručkuje, te koje namirnice učenici osnovne škole najčešće jedu u školi i kod kuće.
Anketa se sastojala od 11 pitanja, a rezultati su pokazali da djeca znaju dosta o pravilnoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti i dijabetesu, imaju pravilnu nutritivnu prehranu u školi, a dobar pokazatelj je i da konzumiraju voće tijekom dana u sklopu projekta «Školske sheme».

Nakon predavanja u OŠ Đure Deželića, Klub osoba s dijabetesom «Za bolji život» nastavit će s predavanjima i u ostalim školama s našeg područja.

 

Na sastanku Upravnog odbora Hrvatskog kickboxing saveza u Zagrebu u utorak je jednoglasno odlučeno da je Ivan Bertić član Kickboxing kluba Zmaj iz Bedekovčine, rodom iz Kloštra Ivanića, najbolji sportaš- natjecatelj za tatami-mlađe uzraste za 2018. godinu.
Hrvatski kickboxing savez broji 104 registrirana kluba s 5160 aktivnih članova, gdje je samo na državnim prvenstvima nastupalo 1212 natjecatelja.
Ivan je u prošloj godini postao dvostruki svjetski prvak u lightu i kick lightu za juniore, dvostruki osvajač europskog kupa, peterostruki državni prvak u sve tri tatami discipline kao i u K1 i full contactu. Ukupno je nanizao 47 službene borbe bez poraza, a nije poražen još od ožujka 2017. godine.
Do novih uspjeha Ivan je došao prošloga vikenda na Europskom kickboxing kupu u Karlovcu. U kategoriji light contact, juniori, uvjerljivo je osvojio zlatnu medalju, dok je u finalu seniora, nakon 80 pobjeda u nizu poražen u zadnjim sekundama od Slovenskog predstavnika.
U disciplini kick light, juniori, još jednom bez izgubljenog boda Ivan je osvojio zlatnu medalju.

 

U srijedu 20. veljače u prostorijama Spomen doma Alojza Vulinca svečano će biti potpisan Sporazum između škola nogometa NK Naftaš Ivanić i Nogometnog kluba Lokomotiva Zagreb.
Sporazum je veliki iskorak u organizacijskom i edukacijskom djelu rada, odnosno njime su definirane aktivnosti i ciljevi jačanja i razvoja škole nogometa, razvoja i edukacije mladih nogometaša te razvoja i edukacije stručnog kadra uključenih u rad škole.
Potpisivanju Sporazuma će uz predstavnike Naftaš Ivanića i Lokomotive prisustvovati predstavnici Grada i Gradske zajednice športskih udruga.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić