Obrtnički forum u Ivanić- Gradu

IV. Obrtnički forum Zagrebačke županije održan je u srijedu u Ivanić-Gradu u organizaciji Obrtničke komore Zagreba i Zagrebačke županije.

Forum jednom godišnje okuplja velik broj uspješnih obrtnika, predstavnike vlasti i ravnatelje strukovnih škola u cilju iznalaženja kvalitetnih rješenja za očuvanje i poticanje razvoja obrtništva i malog poduzetništva.
Uz dobrodošlicu gostima, predsjednica Udruženja obrtnika Ivanić-Grad Marina Hrastić je naglasila da na ivanićkom području djeluju 163 obrta, a zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj je podsjetio na dugogodišnju tradiciju obrtništva u Ivanić-Gradu.

Župan Stjepan Kožić je naglasio, da obrtništvo u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji bilježi značajan oporavak, pa je u 2018. godini otvoreno više od 2.000 novih obrta što pripisuje dobroj suradnji. Najavio je u okviru obrazovne reforme osnivanje Regionalnog centra kompetencije za strojarstvo u Velikoj Gorici, koji će omogućiti polaznicima strukovnih zanimanja kvalitetniju pripremu za tržište rada.
Izostalo je najavljeno sudjelovanje u radu Foruma predstavnice Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a u ime ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića sudjelovala je glavna tajnica Ministarstva pravosuđa Daniela Petričević Golojuh.

Teme panel rasprave, središnjeg događaja 4. obrtničkog foruma Zagrebačke županije, bile su: nedostatak radne snage i potreba za prilagodbom školovanja potrebama obrtnika, ali ne samo za tradicionalna, već i za nova obrtnička zanimanja, koja su većinom informatička; kao i neusklađena regulativa i preveliko administriranje, koje u mnogim situacijama ne prati deklarirane namjere države za razvoj poduzetništva i obrta i rasterećenje poslovanja. Najintrigantnije teme su bile takozvani crowdfunding, to jest grupno financiranje poduzetničkih projekata, te kako pomoći obrtnicima koji odlaze u mirovinu pronaći i osposobiti nositelja nastavka poslovanja.

Panelisti su bili predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, pročelnik Odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić, direktor tvrtke Brodoto Damir Šoh, Mirela Alpeza iz CEPOR-a i Ivanka Mekek Kupres iz Središnjeg ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te više obrtnika iz publike, koji su postavili zanimljiva pitanja i predložili rješenja problema s kojima se susreću u poslovanju.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić