Službeno otvorena Visoka škola Ivanić- Grad

Jučer je u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić Gradu svečano otvorena Visoka škola Ivanić Grad.

Formalnom otvorenju su uz domaćine, Gradonačelnika Javora Bojana Leša i dekana i docentice Visoke škole Mile Marinčića i Tatjane Trošt Bobić, prisustvovali i izaslanik Vlade RH Mate Čičak, pomoćnik ministrice obrazovanja Momir Karin, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Katarina Milković, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička Željko Sudarić, biskup Sisačke biskupije Vlado Košić, te gradski vijećnici, načelnici susjednih općina, direktori gradskih firmi i ravnatelji odgojno obrazovnih ustanova s područja otoka Ivanića.

Visoka škola Ivanić-Grad ove akademske godine je upisala prvu generaciju studenata na studijski program Fizioterapije. Škola je osnovana s ciljem produciranja visokoobrazovanih stručnjaka koji će podići razinu kvalitete visokoškolske poduzetničke edukacije u Hrvatskoj.

Posebnost Visoke škole Ivanić-Grad je vezanost uz županijsku Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić-Gradu što daje objema institucijama notu više, a studentima jedinstvenu priliku da kroz praktičnu nastavu dobiju teorijsko i praktično znanje.

Uloga škole je i da osmisli, ispituje i razvija inovacije u području rehabilitacije, terapije i sestrinstva, te da kroz znanstvenu i tehničku podršku pomaže razvoju Grada, županije i šire.

Osnivač Visoke škole Ivanić Grad je Grad Ivanić Grad, koji je u ovaj projekt uložio 3,5 milijuna kuna. Pomoć pri osnivanju stigla je i od Ministarstva obrazovanja te Zagrebačke županije u dijelu uređenja prostora, na što se jučer osvrnula zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, te nadodala kako vjeruje da će se škola i dalje širiti što će zahtijevati dodatna ulaganja u smjeru smještajnih kapaciteta, a zajednički budući korak grada i županije bit će prostor studentskog doma koji bi imao kapacitet za 200 studenata.
Gradonačelnik Javor Bojan Leš je tijekom otvorenja istaknuo da je projekt osnivanja Visoke škole bila ideja dvoje entuzijasta – Mile Marinčića i Tatjane Trošt Bobić bez kojih sve to ne bi bilo moguće. Također se posebno zahvalio dekanu Veleučilišta Lavoslav Ružička koji je pristao biti mentor Visokoj školi i time omogućio njeno osnivanje, a zahvalu je uputio i Zagrebačkoj županiji.

 Tijekom svečanog otvorenja prigodni program su izveli učenici Glazbenih odjela OŠ Stjepana Basaričeka, nakon čega je slijedio obilazak prostora Visoke škole, te svečani domjenak.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić