Ministar Predrag Štromar u Ivanić-Gradu i Kloštru Ivaniću

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i potpredsjednik Vlade RH posjetio je u petak u Ivanić-Gradu gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša, i u Kloštru Ivaniću načelnika Općine Kloštar Ivanić Željka Filipovića, kojima je uručio ugovore o sufinanciranju energetske obnove zgrada i razgovarao o mogućim novim zajedničkim projektima.

Ministarstvo graditeljstva se obvezalo iz Fonda za energetsku učinkovitost ove godine sufinancirati energetsku obnovu zgrade Civilne zaštite i Javne vatrogasne postrojbe u Omladinskoj ulici u Ivanić-Gradu sa 715.000 kuna, a drugu polovicu osigurava Grad.

Ministarstvo graditeljstva i Fond za energetsku učinkovitost će u Kloštru Ivaniću sufinancirati energetsku obnovu zgrade općinske uprave sa 574.000 kuna, 300 tisuća će općina pokušati dobiti od županije, a još toliko osigurati sama. Plan je da općinska uprava radi u općinskoj zgradi i tijekom izvođenja radova, i stoga se radovi planiraju izvoditi tijekom ljetnih mjeseci, rekao je načelnik Filipović.

Projekt energetske obnove zgrade Civilne zaštite i Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad predviđa toplinsku izolaciju zgrade, ugradnju PVC stolarije i poboljšanje sustava grijanja. Građevinski radovi na zgradi uključuju izvedbu toplinske izolacije zidova pročelja kamenom vunom, toplinske izolacije pokrova krovnih ploha kompozitnim termoizolacijskim panelima, te ugradnju vanjske PVC stolarije. Projektom se također planira zamjena postojećeg neučinkovitog plinskog grijanja novim učinkovitijim radijatorskim sustavom uz izmjenu plinskih instalacija.

Navedenim radovima poboljšavaju se svojstva zgrade u pogledu temeljnih zahtjeva racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u zgradama. Provedbom projekta energetske obnove na godišnjoj će se razini ostvariti ušteda potrebne toplinske energije za grijanje zgrade od 56,23%. Ukupna je vrijednost projekta 1.469.351,07 kuna, od čega je 715.228,46 kuna (49%) osigurano iz bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić