Izbor iz vijesti

Predstavnici Grada Ivanić- Grada na čelu s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom prošlog su se tjedna sastali s predsjednikom uprave Hrvatskih željeznica na temu loše povezanosti Ivanić- Grada i Zagreba, posebno u jutarnjim i popodnevnim satima.

U odnosu na Dugo Selo i slične sredine koje su bolje geografski pozicionirane u odnosu na glavni grad ali i imaju dvotračni kolosijek, Ivanić- Grad je u nepovoljnom položaju.
Iz tog razloga predloženo je uvođenje po dva dodatna vlaka ujutro i popodne kada putuje najveći broj radnika, školaraca i studenata koji bi prometovali do Dugog Sela i natrag i time omogućili dostupnost ostalim gradskim linijama.
Ovoga tjedna dogovoren je radni sastanak s tehničkom službom Hrvatskih željeznica a ukoliko dođe do dogovora, novi vozni red se neće primjenjivati prije 01. rujna ove godine.

 

Općina Kloštar Ivanić je prošle godine na temelju javnog poziva „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ podnijela prijavu Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Projekt je odobren i sklopljen je ugovor za sufinanciranje radova i usluga u iznosu 421.335 kuna, od toga je centralnom objektu odobren iznos od 307.103 kuna za novo vanjsko igralište sa 11 sprava, ugradnju antitraumatske podloge ispod vanjskog igrališta, ugradnju solarnih kolektora kao potpora potrošnji tople vode, izradu energetskog certifikata, te izgradnju nove ograde, za područni objekt odobreno je 114.205 kuna za obnovu krova.
Projekt je proveden uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sredstva su isplaćena u siječnju i veljači ove godine.

Uz potporu Ministarstva po istom projektu ostvareno je i sponzorstvo INA d.d. u iznosu 23.000 kuna za solarne kolektore i potpora Zagrebačke županije Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo u iznosu 200.000 kuna za sufinanciranje ograde oko dječjeg vrtića.

 

Ivakop je završio radove na postavljanju još jednog sustava polupodzemnih spremnika „Molok“ predviđenih za odvojeno prikupljanje otpada u naselju Žeravinec, u ulici Milke Trnine u Ivanić-Gradu.
Pored urbane estetike svojstvene ovom sustavu, prednosti ovakvog načina odvojenog prikupljanja otpada su: velik kapacitet na malom prostoru - dva od postavljenih kontejnera zapremine su 5 m³, a dva su od 3 m³, otporni su na vremenske utjecaje i vandalizam, ne postoji mogućnost pojave neugodnih mirisa budući da se otpad nalazi ispod površine zemlje.

Postavljeni spremnici su namijenjeni građanima koji ih mogu koristiti kao „zeleni otok“ za odlaganje otpadne plastike, otpadnog papira, otpadnog stakla i tekstilnog otpada. Cijeli projekt je sufinancirala Zagrebačka županija s 80% vrijednost investicije, a 20% je osigurano iz gradskog proračuna Grada Ivanić-Grada.
Ovo je treći u nizu postavljenih sustava zelenih otoka polupodzemnih spremnika „Molok“ na području Ivanić-Grada. Prvi set polupodzemnih spremnika je na tržnici Maznica, drugi je kraj zgrade današnje Visoke škole u Moslavačkoj ulici, a sada je postavljen i ovaj treći u naselju Žeravinec. U narednom razdoblju biti će postavljen i četvrti ovakav zeleni otok, na lokaciji užeg centra grada u blizini Srednje Škole i Dječjeg vrtića.

Ivakop u sinergiji s gradom i općinama kontinuirano radi na održivom sustavu gospodarenja otpadom i to ulaganjem u komunalnu infrastrukturu, edukacijama za sve skupine građana, vodi se briga o zaštiti okoliša, s osnovnim ciljem da se smanjuje količina miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na naše odlagalište neopasnog otpada Tarno.

 

Ženski rukometni klub Ivanić jučer je u Sportskoj dvorani Žeravinec ugostio kadetsku selekciju Narodne republike Kine.
Naime, mlade kineske rukometašice izvan konkurencije nastupaju u 1. Hrvatskoj kadetskoj ligi u sklopu programa u kojem selekcija 2002. godište i mlađe, uči i trenira pod vodstvom hrvatskih stručnjaka.

Tridesetak rukometašica trenutno boravi u Hrvatskoj u sklopu šestomjesečnog programa međunarodne suradnje Kineziološkog fakulteta u Zagrebu sa Sveučilištem u Pekingu.
U prijateljskoj atmosferi bolja je bila ekipa Ivanića 29:25 predvođena Katjom Cupek s 12 i Martom Janjanin s 10 golova.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić