Izbor iz današnjih vijesti

Na koordinacijskom sastanku Lag-a Moslavina u Kutini jučer su predstavnici naših triju jedinica lokalne samouprave preuzeli odluke LAG-a Moslavina o odabranim EU projektima iz Lider programa.
U ime Grada Ivanić-Grada odluka je uručena zamjeniku gradonačelnika Željku Posiloviću za projekt izgradnje dječjeg igrališa u Graberju Ivanićkom u vrijednosti 336.000 kuna. Za ovu investiciju Grad će iz proračuna osigurati dodatnih 37.000 kuna.
U ime Općine Kloštar Ivanić načelniku Željko Filipović za provedbu projekta izgradnje ograde na groblju u Kloštar Ivaniću u iznosu od 220.000 kuna.
U ime Općine Križ, načelniku Marku Magdiću za provedbu projekta izgradnje prodajnog platoa tržnice na malo s prometnom infrastrukturom u iznosu od 247.000 kuna.

U protekla tri dana na našem su području Gradsko i Općinska društva Crvenog križa Ivanić-Grada, Križa i Kloštra Ivanića proveli prvu veliku akciju darivanja krvi tijekom koje je prikupljeno 287 doza krvi, čak 27 više od plana, uz 12 novih darivatelja.
U Križu su krv darivale 52 osobe, u Novoselcu 40, u Kloštru Ivaniću 24, u Graberju Ivanićkom 18 i u Ivanić-Gradu 153.
Po prvi puta krv su darivali Silvija Šenija iz Novoselca, Jurica Očić i Božidar Bakran iz Križa, Valentina Meštrović i Ankica Brkić iz Graberja Ivanićkog, Petra Tomac, Silvija Tovernić, Gordan Liker, Paula Juren i Nikolina Miljan iz Ivanić-Grada, Martina Krajpl iz Knina i Irena Barec iz Dubrovčaka Lijevog.
Sljedeću redovnu malu akciju darivanja krvi Crveni križ planira u Ivanić-Gradu 30. travnja.

Prijave za drugu po redu Ivanićku desetku, utrku na 5 i 10 kilometara ulicama Ivanić- Grada otvorene su do petka 24. svibnja.
Utrka će biti održana u subotu 01. lipnja s početkom u 20:00 sati, a svi natjecatelji koji se prijave do navedenog roka primit će startni parket, dok će im na cilju biti osigurani i domaći zalogajčići.
Svi ostali mogu se prijaviti i na dan utrke koja starta na malom trgu pored Centra za posjetitelje, a cilj je kod sata na Trgu Vladimira Nazora.
Cijena startnine je 70 kuna, trasa utrke je šetnica uz rijeku Lonju, za sve sudionike osigurane su diplome, a za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji i nagrade sponzora.
I ove će godine istoga dana biti održana i utrka djece i roditelja s početkom u 19,00 sati. Sudjelovati mogu sva djeca vrtićke dobi i učenici osnovnih škola. Dijete trči u pratnji jednog od roditelja u duljini od 500 metara. Start i cilj je na startu glavne utrke, a nije se potrebno unaprijed prijaviti i za sudjelovanje se ne plaća kotizacija.
Organizatori utrke su Turistička zajednica Grada Ivanić- Grada i Športski klub Otok, a pokrovitelj Grad Ivanić- Grad.

Kadeti i juniori Škole nogometa mladeži NK Naftaš Ivanića jučer su u jutarnjim satima otputovali u Sarajevo gdje će do 24. ožujka sudjelovati na velikom Međunarodnom nogometnom turniru Šampion junior kup 2019.
Zajedno s ekipama otputovali su i treneri Marijo Moštak i Ivica Blažević te Sportski direktor kluba Stipo Šimunović kao voditelj puta.
Juniori su smješteni u grupu B u kojoj će danas i sutra na stadionu Koševu snage odmjeriti sa vršnjacima iz Dugog Sela, Kamen Imotskog i OFK Beograda.
Kadeti će igrati u skupini A zajedno sa ekipama Banjole iz Pule, Maksimira, Bistre, Dugog Sela i Dalmatinca.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić