Održan 17. susret gospodarstvenika Zagrebačke županije

Na 17. susretu gospodarstvenika Zagrebačke županije održanom jučer u Zagrebu dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta pozvanim poduzetnicima i obrtnicima i predstavnicima njihovih asocijacija, te predstavnicima gradova i općina.

U uvodnom izlaganju je domaćin župan Stjepan Kožić ponovio podatke koji ilustriraju činjenicu da je Zagrebačka županija po gospodarskoj razvijenosti u kontinentalnoj Hrvatskoj odmah iza grada Zagreba, te najavio županijske natječaje za subvencioniranje poljoprivrednika za koji dan, a poduzetnika u travnju.
Pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac najavila je ovogodišnje natječaje za potpore poduzetništvu.

Zanimljivo je bilo predavanje doktora znanosti Velimira Sriće i njegove bivše studentice a sada poduzetnice Josipe Majić o aktualnom stanju i trendovima u svjetskom gospodarstvu, koje je bilo bazirano na činjenici da je danas 7 najbogatijih tvrtki u svijetu iz informatičkog sektora, a samo dvije klasične proizvodne i prerađivačke su među prvih 10. Informatizacija je donijela donedavno nezamislivo brze promjene u poduzetništvu, koje je Velimir Srića predstavio u 10 točaka, a nit vodilja je da, ako danas želite biti uspješan poduzetnik, morate uskladiti način razmišljanja sa zakonima digitalnog svijeta.

Prof. dr. Mladen Vedriš je iznio podatke o statusu hrvatskog gospodarstva u srednjeeuropskom okruženju, koji ne samo da nisu laskavi, već, prema raspravi okupljenih poduzetnika, zahtijevaju puno dublje reformske zahvate nego što ih je u ovom trenutku naša država spremna poduzeti.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić