Plan gospodarenja šumom Marčom

U četvrtak je na ulazu u šumu Marču iz Bešlinca za zainteresiranu javnost održana prezentacija plana gospodarenja šumom Marčom u narednih 10 godina.

Upravitelj Šumarije Novoselec Nenad Vorel je tom prilikom podsjetio da se šuma Marča prostire na površini od 2.300 hektara. Najavio je da će se u narednih 10 godina nastaviti rušenje najstarijih sastojina, koje bi u protivnom izgubile ekonomsku vrijednost, te će na tim površinama šuma biti obnovljena prirodnim putem, što, uz samonikle mladice, podrazumijeva i podsađivanje sjemenom ubranim u najbližoj mogućoj okolini. Tako će u narednih 10 godina u šumi Marči biti nastavljena i njega šumskog pomlatka i mladika na površini od 500 hektara. Intervencija u prirodno pomlađene mješovite sastojine šume Marče će ići u smjeru, da se poveća udio ekonomski vrednijeg autohtonog hrasta kitnjaka, a smanji udio bukve i graba.

Iako je među građanima i na društvenim mrežama popularno kritizirati rupe u šumi nastale sječom, pozivu na prezentaciju plana gospodarenja šumom Marčom u narednih 10 godina su se odazvali samo načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović, komunalni redar Općine Kloštar Ivanić Marija Kušar i građanin Stjepan Mihaljević.

Upravitelj Šumarije Novoselec Nenad Vorel je izričito naglasio, da se šumama u Hrvatskoj gospodari na način da bi zadržale svoju prirodnost, te da zbog toga stručnjaci Hrvatskih šuma uživaju ugled u cijelom svijetu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić