Goran Leš ponovo predsjednik ZUDR-e

Na godišnjoj i izbornoj skupštini Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad održanoj u srijedu, za predsjednika ZUDR-e je ponovno izabran Goran Leš, za zamjenika Nenad Vujanić, a za članove Predsjedništva su verificirani predstavnici udruga članica ZUDR-e. Udrugu HVIDR-a Ivanić-Grad u Zajednici predstavlja Ivica Kozjak, UHDDR'91 Otok Ivanić predstavlja Leo Ordanić, Hrvatski časnički zbor Ivan Janković, UHBDDR Željko Kuternik, Udrugu roditelja poginulih branitelja Otoka Ivanića predstavlja Ivo Baričević, te Povijesnu postrojbu Goran Cerovečki. U Nadzorni odbor su izabrani Damir Kelin, Mladen Jerković i Ivo Fugaš.

U izvještaju o radu ZUDR-e u 2018. godini Goran Leš je naglasio, da, uz obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, Zajednica organizira, sudjeluje u organizaciji ili podupire niz akcija udruga članica, kao što su misa i obilazak grobova poginulih branitelja, akcija zaštite civila Zbogom oružje, obrazovni program Da se ne zaboravi i autobus sjećanja, edukacija pričuvnih časnika, Put svjetlosti, Memorijal Rudolfa Perešina, komemoracija na Trokutu kod Novske, doček sv. Nikole za djecu i unučad branitelja, Fišijada, braniteljski ribolovni kup, Petrovo u Ivanić-Gradu.
Najvažniji zadatak Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad u narednom mandatu će biti pribavljanje dokumentacije i sredstava za izgradnju Doma za starije i nemoćne branitelje iz Domovinskog rata u Ivanić-Gradu. Pošto se zbog preniskih kamata više nije isplatilo držati novac Humanitarnog fonda ivanićkih branitelja u banci, sredstva humanitarnog fonda su prenamijenjena za pripremu izgradnje spomenutog doma.

Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata '91 Otok Ivanić su i u 2018. godini nastavili svoju, možda i najvažniju aktivnost: izvođenje dopunske nastave o Domovinskom ratu u osnovnim školama na području Otoka Ivanića i Srednjoj školi Ivana Šveara pod geslom „Da se ne zaboravi“, naglasio je u izvještaju o radu na sinoć održanoj godišnjoj skupštini predsjednik udruge Leo Ordanić. Predavanja u školama i terensku nastavu na obrambenim položajima u zapadnoj Slavoniji UHDDR'91 Otok Ivanić izvodi uz certifikat Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dobivenog temeljem predloženog programa dopunske nastave o Domovinskom ratu. Dopunska nastava za drugo polugodište tekuće školske godine je u tijeku, te će, primjerice, u Osnovnoj školi u Križu biti 28. ožujka, a već je isplanirana za školsku godinu 2019/20, te u projekciji za 2020/21.

UHDDR'91 OTOK IVANIĆ je također nositelj akcije Zbogom oružje, čije će 15. izdanje biti od 1. do 24. travnja, kad će osobe koje posjeduju oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i dijelove nelegalne ili zaostale iz Domovinskog rata, moći predati bez primjene inače propisanih sankcija.

UHDDR'91 Otok Ivanić organizira i obilazak grobova svih poginulih suboraca uoči blagdana Svih Svetih, odlazak branitelja Otoka Ivanića na komemoraciju na lokaciji Trokut Novska, te u suradnji s pripadnicima kutinske 56. bojne komemoraciju na lokaciji Korita, a Počasni vod ove udruge pridonosi dostojanstvenom polaganju vijenaca povodom obljetnica iz Domovinskog rata i državnih praznika.
Članovi UHDDR'91 Otok Ivanić sudjeluju i u svim ostalim aktivnostima, koje organiziraju udruge i Zajednica udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad.

Iste aktivnosti planiraju u ovoj, kao i u projekciji za 2020. godinu.
Godišnjoj skupštini UHDDR'91 OTOK IVANIĆ se odazvalo 37 članova, a uspjeh u daljnjem radu su im poželjeli gosti: zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, predsjednik gradskog Odbora za branitelje Ivica Kozjak i predsjednik Zajednice udruga iz Domovinskog rata Goran Leš.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić