Amerikanci preuzeli Ivanićplast

Američka tvrtka Bemis Manufacturing Company preuzela je Ivanićplast , čime ovaj ivanićgradski proizvođač predmeta iz plastičnih masa postao dio američke Bemis EMEA grupe za tržišta Europe, Bliskog Istoka i Afrike, objavio je prije 6 dana portal Energetika-net.

Nova uprava je svečano i uz prigodne darove zaposlenicima u utorak predstavljena u tvornici Ivanićplast u Ivanić-Gradu.

Ivanićplast je vodeći proizvođač wc sjedala u regiji koji prodaje svoje proizvode preko maloprodajnih i veleprodajnih kanala te proizvođačima sanitarija u Centralnoj i Istočnoj Europi. Preuzimanjem Ivanićplasta Bemis grupacija proširuje poslovanje u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Novi generalni direktor Ivanićplasta je Philippe Bancken, koji je ujedno i direktor Bemis EMEA grupe, a dosadašnji vlasnik Vitomir Klasić će rad u Ivanićplastu nastaviti kao prokurist – zamjenik direktora, pomažući svojim znanjem i iskustvom integraciji Ivanićplasta u Bemis grupu i podržavajući daljnji rast i razvoj.

Bemis prodaje wc sjedala u Europi pod trgovačkim markama Bemis, Carrara & Matta i Dubourgel za privatne i komercijalne namjene, objavljeno je na internetskim stranicama Ivanićplasta.

Poduzeće za proizvodnju predmeta iz plastičnih masa, Ivanićplast postoji od 1962. godine, a od 2002. je u privatnom vlasništvu. Od tehnologija prerade Ivanićplast koristi direktno i transfer prešanje duroplasta te injekcijsko brizganje termoplasta i duroplasta.

Tokom godina Ivanićplast je postao vodeće poduzeće u jugoistočnom dijelu Europe za proizvodnju wc sjedala, koja uspješno konkurira na domaćem i stranom tržištu distribuirajući svoje proizvode u 16 svjetskih zemalja. Ivanićplast godišnje proizvede oko 400.000 wc sjedala, a čak 70% izvozi. Proizvodni asortiman Ivanićplasta broji oko 40 modela wc dasaka poznatijih pod imenom Bello. WC daska Bello izrađena su od najkvalitetnijeg urea-duroplast materijala koji se osim čvrstoćom i trajnošću odlikuje i antibakterijskim svojstvima.
Bemis Manufacturing Company je obiteljska tvrtka osnovana još 1901. godine, a njeno vlasništvo i poslovanje proteže se kroz četiri generacije. Sjedište tvrtke je u gradu Sheboygan Falls, saveznoj državi Wisconsin, u SAD-u. Bemis ima svjetsku distribuciju u Sjevernoj, Srednjoj i Južnoj Americi, Europi i Africi. Pored WC sjedala, Bemis proizvodi i druge proizvode od plastike te specijalne proizvode za potrebe zdravstva i farmaceutske industrije.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić