Izbor iz današnjih vijesti

U proteklih nekoliko dana djelatnici Komunalnog centra Ivanić-Grad d.o.o. u skladu sa lijepim i povoljnim vremenskim uvjetima uz redovne radove odradili su i druge radove kao što su:

Uređena je zelena površina - otok u kvartu zgrada kod SP Zelenjak odnosno kod Omladinske ulice i Dubrovačke ulice. Na dijelu postojećeg otoka uklonjeni su rubnjaci te su pomaknuti na zelenu površinu kako bi se osiguralo proširenje kolnika za neometano odvijanje prometa.
Na samoj lokaciji jedan od problema bio je odvoz komunalnog otpada zbog nemogućnosti prolaska kamiona do mjesta gdje je predviđeno odlaganje istog.

Radilo se puno na redovnom održavanju dječjih igrališta. Sprave na igralištima koje su počele pokazivati znakove dotrajalosti djelatnici Komunalnog centra Ivanić-Grad d.o.o. zamijenili su novima koje su samostalno izradili uglavnom od drvene građe . Na dječjem igralištu u Deanovcu dodan je i novi sadržaj kojeg do sada nije bilo, točnije riječ je o pješčaniku. U potpunosti je obnovljeno i dječje igralište na Donjoj poljani. Također su obnovljena i druga dječja igrališta te su ista spremna i sigurna za korištenje u nadolazećem lijepom vremenu.

Sukladno zahtjevima predsjednika mjesnih odbora Trebovec, Posavski Bregi te na području grada Ivanić-Grada odrađena je nabava i sadnja drveća i ukrasnog bilja . Kao i svake godine tako i ove obavlja se obnavljanje hortikulture na javnim površinama sadnjom brojnih biljnih kultura odnosno sadnica drveća i ukrasnog grmlja (lovor višnja, kuglasti javor, kuglasti bagrem, japanska vrba, hortenzija, thuja, crveni ribizl, ….).

U sklopu obnavljanja je također i orezivanje drveća i ukrasnog bilja koje svojom krošnjom i niskim granama zaklanja vidljivost prometne signalizacije te smeta javnoj rasvjeti na području grada Ivanić-Grada točnije do sada su radovi odrađeni u Omladinskoj ulici, produžetku Moslavačke , Parku hrvatskih branitelja, Ulica Ruža. Na tim lokacijama uklonjeno je i suho granje i drveća koje prijete sigurnosti građana te bi na bilo koji način moglo učiniti štetu (parkirana vozila i sl. ).Svo granje i ostali otpad koji je nastao obnovom je prikupljen i odvezen na deponij.

Provodi se i redovno održavanje sukladno programu održavanja na javnim površinama te se sa kolnika i parkirališta čisti sipina koja je utrošene za posipavanje gradskih ulica i drugih javnih površina tijekom zimske službe . Čišćenje sipine odrađeno je na prostoru grada Ivanić-Grada . Na većem djelu grada Ivanić-Grada djelatnici Komunalnog centra Ivanić-Grad d.o.o. radili su na čišćenju i metenju pješačkih staza po parkovnim površinama , te su ujedno zelene površine očišćene i od drugog otpada.

Na zahtjev MO JalševecBreški pripremljena je podloga te je izgrađen podest i prilazna površina za premještanje zelenog otoka. Nova lokacija zelenog otoka u Jalševcu Breškom je u Barilićevoj ulici , koja je do sada bila u Zajčićevoj ulici. U proteklom tjednu ova lokacija je stavljena u funkciju premještanjem kontejnera za razvrstavanje otpada te je postala zbog izgleda i praktičnosti zavidna lokacija svim MO. Još jednom da naglasimo nova lokacija zelenog otoka je u Barilićevoj ulici.

Sukladno nalogu komunalnog redarstva u proteklim danima Komunalni centar Ivanić-Grad d.o.o. odradio je radove tarupiranja na nekoliko parcela na području grada Ivanić-Grada i u okolici . Na Dubrovčaku lijevom odrađeno je krčenje parcele točnije rušenje drveća, krčenje šikare, čišćenje i košnja zarasle površine radi lakšeg i preglednijeg okretanja autobusa. Sa tim radovima se nastavlja i tokom ovog tjedna.

Na tržnici „ Maznica “ od subote 30.03.2019 počela je prigodna prodaja cvijeća i rasada. Sve za Vaš vrt i okućnicu te cvijeće za najljepši balkon možete naći upravo na našoj tržnici sve do subote 08.06.2019.

Zelena čistka – Kloštar Ivanić

Vrlo uspješno je u subotu na području Općine Kloštar Ivanić provedena ekološka akcija «Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš».
Akciji su se odazvali mjesni odbori Lipovec, Soboćani, Kloštar, Obreška, Čemernica i Predavec, dobrovoljna vatrogasna društva Čemernica, Kloštar i Soboćani, Društvo prijatelja prirode, Lovačko društvo Srndać, Kulturno umjetnička društva Kloštar i Obreška, Kloštranske mažoretkinje i Šumarija Novoselec.
Smeće odbaćeno u prirodu čišćeno je uz obalu Glogovnice, u šumama Ovršine, Čret i Soboćani prema Graberskom Brdu, u Kućnom dolu, Vukovarskoj i Dugoj ulici u Kloštru Ivaniću.
Ivakop je osigurao kontejnere za otpad a Vodoopskrba i odvodnja radni stroj.
Akciji se odazvalo 70-tak ekološki osvještenih građana, za koje je po završetku, u Lovačkom domu u Čemernici Lonjskoj pripremljen ručak i druženje.

 

Ribafish - Šaptač ženama

Popularni novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish prošlog je petka u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta na oduševljenje brojne publike predstavio svoju knjigu «Šaptač ženama», te postojećim titulama profesor geografije, urednik Gastro.hr-a, kolumnist, bloger, panker, hedonist, pivski sommelier, putoholičar i plivač dodao još jednu – spisatelj.

«Šaptač ženama» je zbirka kolumni o muško ženskim odnosima koje je autor godinama pisao za razne medije. Kako sam kaže - knjiga je svojevrsni vodič ženama u izboru muškaraca. Sastoji se od 33 priča koje prikazuju humoristične situacije iz stvarnog života, a osnovna namjera je da se svi dobro nasmiju.

Tijekom predstavljanja knjige, Domagoj Jakopović je predstavio i novi projekt koji je pokrenuo u spomen na svojeg lani preminulog 12-godišnjeg sina Roka. Riječ je projektu pod nazivom «RokOtok» kojim Ribafish želi plivanjem povezati sve nastanjene hrvatske otoke. Cilj projekta je privući i lokalnu djecu i roditelje na druženje i aktivnosti izvan virtualnog svijeta. Njegov planje, u koje god mjesto upliva, dijeliti svoje knjige/slikovnice o razgovorima s Rokom i držati predavanje zašto treba putovati, igrati se i upoznavati svijet oko sebe, te na taj način djeci pokazati prave vrijednosti ljubavi i prirode.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić