Prezentirana standardizacija i brendiranje vina Škrlet

Jučer je u vinarijama Kezele i Voštinić Klasnić predstavljen projekt Standardizacije vina Škrlet i izrada brend strategije oznake vina Škrlet.

Projekt su predstavili Krešimir Hren iz tvrtke Eno expert i profesor Damir Kovačić, predstojnik Zavoda za marketing u poljoprivredi na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Istraživanjem je utvrđeno kako je na tržištu prisutna prekomjerna ponuda vina, neravnoteža i veliki pritisak trgovačkih lanaca. Sorta Škrlet još uvijek nije dovoljno vidljiva i prepoznatljiva kao autohtona i autentična sorta Moslavačkog kraja.

Projektom su definirani tipovi vina, zadan kostur ponašanja u proizvodnji, te utvrđene preporuke za enološke postupke i unaprjeđenje tehnologije proizvodnje.

Napomenuto je kako je za brendiranje proizvoda kao što je škrlet potrebno najmanje 5 do 10 godina sustavnog rada uz puno truda i uloženih sredstava.

Također, prezentirana je i službena oznaka kvalitete udruge Škrlet koji je preuzet od prethodnika, Udruge Moslavačka vinska cesta, a predstavlja viticu vinove loze ili ovna kao simbola ove sorte, odnosno alternativnog naziva „ovnek žuti“.

Prisutne novinare i gastro  i enološke stručnjake pozdravili su u ime udruge domaćini Janko Kezele i Tomislav Voštinić, te organizatori, direktorica Turističke zajednice Ankica Bešter i gradonačelnik Grada Ivanić- Grada Javor Bojan Leš i njegov zamjenik Tomislav Cuvaj.

Svojim dolaskom projekt su podržali i pročelnik za poljoprivredu Zagrebačke županije Josip Kraljičković, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić te načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Na kraju, za najbolji škrlet 2018. godine proglašeno je vino vinarije Voštinić Klasnić, te je najavljen i treći po redu Škrletovo Party koji će za sve zainteresirane biti održan iduće subote 13. travnja na prostoru malog trga uz tržnicu Maznica kada će građani uz dobru glazbu i domaće zalogaje moći kušati vina svih osam vinara udruge Škrlet.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić