Izbor iz današnjih vijesti

Izbori za članove Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske će se održati u nedjelju 26. svibnja.
Gradsko izborno povjerenstvo Grada Ivanić-Grada za provođenje tih izbora predlaže predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora, koji ne smiju biti članovi niti jedne političke stranke.
Prijave za rad u biračkim odborima u svojstvu predsjednika i zamjenika predsjednika biračkog odbora za područje Grada Ivanić-Grada na izborima za članove Europskog parlamenta će se zaprimati od 8. do 12. travnja od 9 do 14 sati u prizemlju zgrade Općinskog suda, Stalne službe Ivanić-Grad, Športska 2, soba broj 1.
Prilikom prijave treba popuniti obrazac prijave i dati broj žiro-računa, a obrazac izjave o prihvaćanju dužnosti predsjednika ili zamjenika predsjednika biračkog odbora će se potpisivati nakon odabira kandidata. Obrasci će biti dostupni u prizemlju suda.
Nepotpune i nepravovremene prijave Gradsko izborno povjerenstvo neće razmatrati.
......................
Predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva sutkinja Jasna Grgurić obavještava, da će se izbori za vijeće nacionalnih manjina i izbori predstavnika nacionalnih manjina, održati u nedjelju 5. svibnja, te da je za te izbore sjedište Gradskog izbornog povjerenstva Grada Ivanić-Grada u prostorijama suda tj. Stalne službe u Ivanić-Gradu, Športska 2, gdje sudionici izbora mogu dobiti sve potrebne informacije.
Prijedlog liste kandidata za izbor članova vijeća nacionalnih manjina i izbore predstavnika nacionalnih manjina te prijedlog kandidatura za izbor predstavnika nacionalnih manjina izborni sudionici mogu predati, a također i ovjeriti očitovanja o prihvaćanju kandidature, u sjedištu Gradskog izbornog povjerenstva Grada Ivanić-Grada, Športska 2:
-4. 5. 8. 9. 10. 11. i 12. travnja od 9.00 do 15.00 sati
-6. i 7. travnja od 10.00 do 14.00 sati
-13. i 14. travnja od 9.00 do 20.00 sati
-15. travnja od 9.00 do 24.00 sata
Obrasci za kandidiranje se nalaze na internetskim stranicama Državnog izbornog povjerenstva pod oznakama od OM-1 do OM-6. Očitovanje za kandidiranje treba donijeti na ovjeru u dva primjerka, te prilikom ovjere predočiti važeću osobnu iskaznicu.
..............
Sukladno članku 29. Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Općina Križ izlaže na javni uvid prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Općine Križ, koji je ispravljen na temelju očitovanja Ministarstva poljoprivrede i naknadno pristiglih očitovanja nadležnih institucija potrebnih za izradu Programa.
Uvid u prijedlog Programa može se izvršiti u prostorijama Općine Križ, Trg Svetog Križa 5, u razdoblju počev od 27.03.2019. do zaključno s danom 10.04.2019. godine, radnim danom od 8,00 do 14,00 sati. Također, uvid je moguć i putem općinske internetske stranice www.opcina-kriz.hr. Pisani prigovori ili primjedbe na prijedlog Programa mogu se dati Općini Križ najkasnije do 10.04.2019. godine, o kojima će odlučivati Općinsko vijeće Općine Križ u roku od 30 dana od podnošenja istih. Nakon odlučivanja o prigovorima, prijedlog Programa će se dostaviti na prethodno mišljenje županiji i na suglasnost Ministarstvu te nakon toga Općinskom vijeću na donošenje.
...........
Općina Križ i Odred izviđača Siniša Pavković ovog su vikenda bili domaćini 19. Kriškog orijentacijskog natjecanja "KOT 2019", odnosno, 2. kola državne izviđačke lige za mlađu i stariju kategoriju.
Na natjecanju je u dvije kategorije, mlađoj izviđači i planinke, a u starijoj izviđači i planinke istraživači i brđani te brđanke sudjelovalo 25 ekipa, odnosno 174 sudionika.
Starija kategorija je imala zahtjevnu stazu na Moslavačkoj Gori dok su mlađi prolazili trasu od centra Križa do Novoselca do Područne škole. Organizatorima, Odredu izviđača Siniša Pavković koji su profesionalno odradili posao čestitao je načelnik Općine Križ koji je ekipama podijelio medalje i nagrade.

Najbolji u starijoj kategoriji bili su izviđači ekipe Vitri iz Splita dok je kod mlađih prvo mjesto otišlo u Zagreb ekipi Maestral iz odreda izviđača Tornado.
Najbolja ekipa je dobila prijelazni pehar koji će čuvati do idućeg KOT-a, dok su posljednji tradicionalno dobili fenjer da si sljedeće godine malo bolje osvijetle izviđačke puteve.
.............
Povodom blagdan Uskrsa udruga Ženske ruke iz Križa priprema izložbu pisanica pod nazivom «Ovo jaje s ljubavlju se daje».
Izložba će svečano biti otvorena u četvrtak 12. travnja s početkom u 18 sati u Galeriji Križ.
Ovom izložbom članice udruge Ženske ruke predstavljaju svojim vjernim posjetiteljima, sugrađanima i široj publici uskrsnu pisanicu rađenu suvremenim tehnikama u odnosu na stare običaje. Bit će tu pisanica od recikliranog tekstila u nježnim pastelnim bojama proljeća te neizostavni proljetni vjenčići i čitav niz raznih simbola Uskrsa kao što su zečići, pilići s kokicama, leptirići, bubamare i ptičice.
.............
U subotu je u Sisku održano 11. Međužupanijsko natjecanje podmlatka i mladih HCK u organizaciji GDCK Sisak i Osnovne škole “22. lipnja Sisak”
Na natjecanju je sudjelovalo 8 ekipa podmlatka i 7 ekipa mladih, među kojima i ekipa OŠ Braće Radića iz Kloštra Ivanić i ekipa SŠ Ivan Švear Ivanić – Grad.
Ekipa podmlatka iz Osnovne škole Braće Radića iz Kloštra Ivanića pod mentorstvom Martine Sraka i Marije Hegol,osvojila je 1.mjesto.
U ekipi su bili Marko Orehović, Ines Bijader, Marija Kelin, Patricija Biluš, Ivana Kožić i Gabrijela Baštijan.
U kategoriji mladih, ekipa Srednje Škole Ivan Švear osvojila 2.mjesto. Ekipu SŠ Ivan Švear u kojoj su bili Karmen Kovačević, Tia Tušek, Mia Franjčić, Nikolina Tadić, Ivan Podgorski, Leonarda Sunjog pripremala je mentorica Nadica Gregorek.
Državno natjecanje će biti 11. svibnja u Našicama.
...........
VIJESTI IZ KOMUNALNOG CENTRA

U proteklih nekoliko dana djelatnici Komunalnog centra Ivanić-Grada d.o.o. radili su na održavanju javnih zelenih površina. Krenulo se s proljetnom njegom ukrasnog grmlja i drveća, pa su obavili orezivanje ukrasnog grmlja, ruža i drugih sadnica koje su okopali i prihranili.
Posebna pažnja posvećena je njezi baroknog vijenca u Parku hrvatskih branitelja. U samom Parku i na Trgu Vladimira Nazora djelatnici Komunalnog centra odradili su proljetno grabljanje travnjaka radi odstranjivanja suhog granja i krutih ostataka te krtičnjaka ,neravnine sanirali i za košnju pripremili zelene površine.

 Kako bi osigurali protočnost postojećih odvodnih jaraka i izrađenih cijevnih propusta, djelatnici Komunalnog centra Ivanić Grad su nakon uvida na terenu odradili profiliranje odvodnog jarka u dužini 30 metara i spuštanje cijevnog propusta na određenu visinu radi što bolje odvodnje oborinske vode u I. odvojku ulice S.Gregorka te isto tako u Dalmatinskoj ulici gdje su ugrađene drenažne cijevi za bolju odvodnju oborinske vode sa kolnika.
U Ulici Ruža upušteni su rubnjaci radi lakšeg i sigurnijeg prelaska preko pješačkog prijelaza osobama s invaliditetom, a u ulici Stjepana Gregorka sanirali su pločnik te zamijenili oštećene i napuknute rubnjaka.
Na parkiralištu kod Specijalne bolnice „Naftalan“ postavljane su zaštitne prepreke kako bi se onemogućilo parkiranje automobila na samu šetnicu i uništavanje zelene površine.

S lijepim i toplijim vremenom djelatnici Komunalnog centra Ivanić Grad započeli su s košnjom trave te su do sada pokosili zeleni pojas šetnice u Školskoj ulici , zelene površine u Parku hrv. branitelja, na Trgu V. Nazora ,između stambenih zgrada u Školskoj ulici , ispred zgrade Centra za socijalnu skrb ,u ulici Stjepana Gregorka uz nogostup, Žitnoj ulici, rotoru na kraju Jurinčeve ulice, Kolodvorsku ulicu te ostale gradske javne površine. Uz košnju, obnovljen je i uređen cvjetni otok u Kolodvorskoj ulici i drvored u Savskoj.
Održavanje zelenih površina i cvjetnih nasada nastavljaju i narednih dana.
Od građevinskih radova veliki poslao je odrađen u Dubrovčaku Lijevom na društvenom domu.
Dio prostorija je u potpunosti obnovljen .Odrađena je sanacija stropa, skidanje tapeta, ravnanje odnosno gletanje zidova, žbukanje stropova i zidova te soboslikarski radovi.
Nakon radova na sanaciji stečeni su uvjeti za preseljenje jednog dijela gradske arhive u Društveni dom u Dubrovčaku Lijevom.

Djelatnici Komunalnog centra i sektora Uprave groblja osim redovnih radova obavljanja ukopa, odvoza smeća i održavanja mrtvačnice na Gradskom groblju Poljana obnovili su živu ogradu. Stara živica koja je izgubila sve svoje vizualne kvalitete zamijenjena je čempresima .
Na Gradskom groblju Centar zamijenjeni su posušene i dotrajali čempresi, a na groblju u Cagincu izradili su i montirali vrata koja su nedostajala tako da je cijela površina groblja sada ograđena. Postavljanjem vrata spriječen je ulazak motornim vozilima na samo groblje.

SPORT
U Jedinstvenoj županijskoj ligi, nogometaši Sloge Križ nastavili su sa gostujućim porazima u proljetnom dijelu prvenstva. U 20. kolu u Mičevcu je bolji bio Klas s 3:1, no usprkos porazu Križani su zadržali peto mjesto na ljestvici s 38 osvojenih bodova.
U 1. županijskoj ligi Istok, vodeći Naftaš Ivanić bio je uvjerljiv na domaćem terenu protiv posljednjeg Zvekovca s 5:1.
Ponovo efikasan bio je Boris Radoš koji je drugo kolo zaredom ostvario hat-trick, jedan gol dodao je Želimir Vidović uz autogol Denisa Petkovića, dok je za goste jedini pogodak postigao Dario Banović krajem prvog poluvremena.
NK Kloštar je u gostima remizirao kod Dinamo Hidrela 2:2. Kloštranci su dva puta vodili golovima Davora Tomljanovića i Antonija Krajinovića, no domaćini su do boda došli u 81. minuti iz kaznenog udarca.
Na vrhu tablice Naftaš je zahvaljujući utakmici bez golova dvaju najvećih konkurenata Vatrogasca i Turopoljca povećao prednost na velikih 10 bodova, dok se Kloštar popeo jedno mjesto, te je sada 11. ekipa lige.
U 2. županijskoj ligi Mladost je u Obedišću u izravnom dvoboju za poziciju na ljestvici odigrala neriješeno protiv Žabnice 3:3, a Milka Trnina je u gostima deklasirala Mladost Brezine sa 16:1.
Klub iz Vezišća je sa 33 boda zadržao sedam bodova zaostatka za prvim Banom Jelačićem dok je Mladost Obedišće trenutno osma ekipa na tablici s 21 bodom.

............

Ženski rukometni klub Ivanić je u dvorani Žeravinec u 20. kolu 2. lige Zapad svladao drugu ekipu Lokomotive 35:26. Prvi strijelac susreta bila je Ana Malec s 10 golova, a pridružile su joj se raspoložena Ivana Vidović s 9 i Tina Barišić sa 6 pogodaka.
Usprkos pobjedi zadržana je druga pozicija na ljestvici s tri boda zaostatka za prvim mjestom dva kola prije kraja prvenstva.
..............
Ženski rukometni klub Trnina je u Križu u 18. kolu 3. lige središte pobijedio Petriniu 28:21. Po 6 golova zabile su Lucija Živec i Helena Petreković, dok su po 4 postigle Petra Štimac, Kristina Tutić i Lucija Jagodić.
U istoj ligi druga ekipa ŽRK Ivanića na svom je parku svladala drugu ekipu Samobora 27:25. Tina Barišić i Katja Cupek po 5, te Tena Boštjančić i Ana Malec po 4 gola najzaslužnije za osmu ovosezonsku pobjedu.
Trnina je s 9 pobjeda i 6 poraza zadržala 5. mjesto s 18 bodova, dok je druga ekipa Ivanića šesta s dva boda manje.
..................
Rukometaši Ivanića ovoga su vikenda u Zagrebu bili bolji od druge ekipe hrvatskog prvaka PPD-a Zagreb s 31:25.
13. ovosezonskom pobjedom Ivanić je s 29 bodova preskočio Osijek na petom mjestu 1. hrvatske lige Sjever.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić