Održana tribina o nadbiskupu Josipu Jurju Posiloviću

U organizaciji Župe sv. Petra apostola Ivanić-Grad i Udruge nadbiskup Posilović sinoć je u Ivanić-Gradu održana tribina o ovom znamenitom ivanićaninu i dobrotvoru - nadbiskupu Josipu Jurju Posiloviću, koja je kod Ivanićana pobudila veliko zanimanje, tako da je Mala sala Pučkog otvorenog učilišta bila ispunjena do zadnjeg mjesta. Tribinu su svojim dolaskom uveličali kao predavači dr. sc Agneza Szabo i isusovac, otac Tonči Trstenjak, dekan ivanićgradskog dekanata i župnik župe Križ Božo Pinjuh, ivanićgradski župnik Branko Koretić, ivanićgradski gradonačelnik Javor Bojan Leš, zamjenik gradonačelnika Željko Posilović i kipar Ivan Kujundžić, autor kipa nadbiskupa Posilovića koji će biti postavljen kod ivanićgradske crkve i svečano otkriven 26. travnja.
U glazbenom dijelu tribine nastupio je Zbor mladih ivanićgradske Župe.

Idejni začetnik projekta podizanja spomenika je Udruga Josip Juraj Posilović, nositelji projekta su Župa sv. Petra apostola Ivanić-Grad i Sisačka biskupija uz podršku Grada Ivanić-Grada.
I kao što smo rekli svečano otkrivanje spomenika nadbiskupu Posiloviću bit će 26. travnja u 18 sati na 105. godišnjicu njegove smrti.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić