Predstavljen projekt drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora

Jučer je predstavljen projekt „Izgradnja modularnog drvno – tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-Gradu“ .

Planirani modularni objekt korisne površine 722 m2 sastojat će se od 17 zasebnih funkcionalno- prostornih jedinica namijenjenih korisnicima infrastrukture, među kojima 7 proizvodnih jedinica i 6 jedinica za uredsko poslovanje. Poduzetnički inkubator, osim najma prostora za poslovanje i proizvodne aktivnosti poduzeća, predviđa i pružanje različitih usluga iz domene poslovnog savjetovanja i edukacije za potrebe stalnih stanara, kao i za povremene korisnike i posjetitelje infrastrukture.

Ukupna vrijednost projekta je 11 milijuna kuna, od čega 2,4 milijuna osigurava grad, dok ostatak od 8,5 milijuna sufinancira Europska unija.

Nositelj projekta je Grad Ivanić Grad, partneri na projektu su Razvojna agencija Grada Velike Gorice i Razvojna agencija Grada Ivanić Grada, uz suradnike Obrtničku komoru Zagreb, Udruženje obrtnika Ivanić Grad, Panonski drvni centar kompetencija Virovitica, Hrvatske interijere i Regionalnu razvojnu agenciju Zagrebačke županije.
Radovi na izgradnji inkubatora su u tijeku, a jučer su ih obišli gradonačelnik Grada Ivanić Grada Javor Bojan Leš, direktor Razvojne agencije IGRA Valentin Gadža, pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić, direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije Zlatko Herček, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija Ivana Filipović, te ostali uglednici i suradnici projekta izgradnje modularnog drvno – tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-Gradu.

Krajnji rok za provedbu projekta je 1.rujna ove godine, a tijekom lipnja ili srpnja će biti raspisan natječaj za zainteresirane korisnike, koji će kroz prve tri godine poslovanja u inkubatoru imati potporu Grada, kao i partnera i suradnika na projektu.

Projekt se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, temeljem Poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“, a Grad Ivanić-Grad je 2017. potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić