Započela iskapanja na Sipčini

Na arheološkom nalazištu Sipčini ovih su dana započela nova iskapanja, a arheolozi će na Sipčini biti više od mjesec dana.

Očekuje se da će se ove godine samo za iskapanja izdvojiti oko 158 tisuća kuna. 100 tisuća je Hrvatski restauratorski zavod osigurao od Ministarstva kulture, dok 58 tisuća osigurava Općina Križ, a tu su još i sredstva za čišćenje i daljnji otkup parcela na Sipčini.

Također, s ravnateljem OŠ Milke Trnine dogovoreno da ove godine učenici u sklopu nastave povijesti posjete nalazište.
Sipčina bi jednoga dana trebala biti arheološki park, pa je Općina Križ dala izraditi idejni i glavni projekat prezentacije rimskih termi, dijela budućeg arheološkog parka.

U Općini Križ se nadaju i sredstvima Zagrebačke županije budući je projekt prijavljen na natječaj za javne potrebe u kulturi Zagrebačke županije.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić