Okončana 15. akcija „Zbogom oružje“

Aktivisti Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Ivanić-Grad i pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada su u četvrtak 2. svibnja 2019. predali stručnjacima Policijske uprave zagrebačke oružje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva prikupljena od građana u 15. akciji „Zbogom oružje“.

Od početka akcije 1. travnja prikupljene su dvije puške, jedan pištolj produljene cijevi, više ručnih bombi, te nekoliko stotina komada municije najrazličitijih kalibara.

Tijekom akcije je svim osobama s područja Otoka Ivanića, koje posjeduju ilegalna ubojita sredstva, najčešće zaostala iz rata, omogućeno da ih predaju na neškodljivo zbrinjavanje i uništavanje bez zakonskih sankcija za donositelja ili pozivatelja. Nalaznici ili osobe koje posjeduju takva sredstva mogu i van termina akcije Zbogom oružje u bilo koje doba dobrovoljno pozvati Policijsku postaju Ivanić-Grad i zatražiti pomoć u zbrinjavanju ubojitih sredstava, jer je uklanjanje ilegalnog oružja, streljiva i eksploziva iz domova najkonkretniji doprinos zaštiti života osoba koje ih posjeduju, članova njihovih obitelji i drugih građana, koji mogu biti ugroženi nestručnim baratanjem ili aktiviranjem zbog neodgovarajućeg skladištenja i starosti.

Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić Leo Ordanić je pojasnio, da se s godinama smanjuje broj prikupljenog oružja, a povećava broj municije. Kaže, da će se akcija nastaviti svake godine, jer i samo jedan metak može zbog nestručnog rukovanja ili skladištenja prouzročiti tragediju.

Na uspješno okončanoj akciji organizatorima je u ime pokrovitelja Grada Ivanić-Grada čestitao zamjenik gradonačelnika Željko Posilović. Pomoćnik zapovjednika Policijske postaje Ivanić-Grad za temeljnu policiju Davor Jakšić je pohvalio akciju, te izrazio zadovoljstvo što u proteklih godinu dana na području PP Ivanić nije bilo stradavanja od zaostalih ubojitih sredstava. Naglasio je, da je važno, da građani znaju, kako oružje, municiju i eksplozivna sredstva koja posjeduju ili pronađu, mogu u bilo koje doba nekažnjivo prijaviti u Policijsku postaju Ivanić-Grad, te zbog sigurnosti njihovo izuzimanje prepustiti stručnjacima.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić