Sportske igre mladih ponovo u Ivanić- Gradu

Danas su u Sportskom parku Zelenjak u Ivanić- Gradu održana natjecanja u sklopu 23. Turneje radosti Sportskih igara mladih.

Natjecanja su svečano otvorili zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj u ime Grada Ivanić- Grada i predstavnica Sportskih igara mladih Tihana Butorac, dok su tradicionalni plamen Igara zajednički zapalili mladi sportaši uz pomoć ambasadorice Hane i maskote Viktora.

Sportske igre mladih su najveća sportska amaterska manifestacija za djecu i mlade u Europi. Okupljaju djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta svih županija širom Hrvatske, s ciljem da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Na terenima sportskog parka je oko 400 djece iz Osnovnih škola Stjepana Basaričeka i Đure Deželića iz Ivanić- Grada i braće Radića iz Kloštra Ivanića sudjelovalo u natjecanjima u graničaru te atletici, odnosno utrci na 60 metara, a najuspješniji pojedinci i ekipe osigurali su besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na državnoj završnici.

Osim sportskog dijela, sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Ivanić- Grad.

I dok su prošlogodišnje Sportske igre mladih svečano startale upravo u Ivanić- Gradu, Turneja 23. Igara krenula je 16. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu ispred više od 8.000 djece i mladih.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić