Sastanak na temu suzbijanja zlatne žutice

Inicijativu Udruge vinogradara i vinara Brenta o suzbijanju američkog cvrčka i zlatne žutice - bolesti vinove loze, koja je zabilježena i na našem području, podržava i Grad Ivanić-Grad, te je tako danas u Gradskoj upravi održan sastanak kojem je uz predsjednika Brente, Krešimira Škrinjara, nazočio i zamjenika gradonačelnika Željko Posilović, voditeljica gradskog Odsjeka za poljoprivredu Anita Sušac, predstavnici Ministarstva poljoprivrede – Savjetodavne službe Aleksandra Radić i Nenad Đura, Državnog inspektorata, Fitosanitarne službe Dragutin Benc, Zagrebačke županije Danijel Rukavina, Općine Kloštar Ivanić Marija Kušar, ispred udruge Škrlet Moslavina Janko Kezele te zainteresirani vinogradar Željko Huzanić.

Zaključak je sastanka da se kroz objave u medijima i edukaciju, potakne građane da prijave lokacije zapuštenih vinograda na području Otoka Ivanića, kako bi se njihovim krčenjem zaustavilo daljnje širenje zlatne žutice vinove loze.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić