Sportskim susretom uspješno završen projekt Ringišpil

Udruga «Mali princ» iz Ivanić-Grada danas je sportsko-zabavnim susretom uspješno provela i treći modul projekta «Ringišpil - prihvaćanje različitosti kroz učenje i igru».

Sportski susret se održao u vanjskom prostoru Restorana Garfield i Hotela Sport, a uključivao je razne igre za djecu uz nadzor učitelja, odgojitelja i volontera. Djeca su bila podijeljena u nekoliko manjih skupina u kojima je sudjelovalo bar jedno dijete s teškoćom u razvoju, čime je postignut i opći cilj projekta - promicanje socijalne uključenosti i jednakopravnosti djece s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Današnji susret završnica je projekta «Ringišpil», u sklopu kojeg su tijekom godine educirani stručnjaci koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama, zatim roditelji, te naposljetku i djeca kako bi prihvaćala različitosti u svojim vršnjačkim skupinama.

Projekt «Ringišpil» odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja uz financijsku potporu od 156.125 kuna,
Partneri u projektu su bili Grad Ivanić-Grad, te Osnovna škola Stjepana Basaričeka i dječji vrtići s područja otoka Ivanića, a sveukupno je bilo obuhvaćeno 500-tinjak korisnika – od čega 268 djece, zatim odgojno-obrazovnog osoblja, roditelja i volontera.
Svojim prisustvom potporu «Malom princu» danas su iskazali gradonačelnik Javor Bojan Leš, načelnik Općine Križ Marko Magdić, savjetnica u kabinetu ministrice znanosti i obrazovanja Sanja Horvatić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad Martina Cuvaj, te ispred gradskog vijeća Grada Ivanić Grada vijećnik Krešimir Malec.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić