Ministri Marić, Murganić i Bošnjaković dodijelili nekretninu Centru za socijalnu skrb Ivanić- Grad

Ministar državne imovine Goran Marić potpisao je jučer Ugovor o uporabi nekretnine kojim je država Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad dodijelila na korištenje vrijednu nekretninu u svom vlasništvu.

Potpisivanju u prostorijama Gradske uprave u Ivanić- Gradu prisustvovali su ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić te gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, a u ime Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad potpisala ga je ravnateljica Martina Cuvaj.

Nekretnina je 2008. godine dodijeljena na korištenje Ministarstvu pravosuđa, no u međuvremenu je potreba za njenim korištenjem prestala pa je zatražena primopredaja. Sukladno zahtjevu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo državne imovine je donijelo Odluku o uporabi poslovnog prostora kojim je nekretnina dodijeljena Centru za socijalnu skrb.

„Lako je raditi kada imate suradnike koji su silno motivirani. Smatram da je ovo najbolji način upravljanja državnom imovinom. Posebice me veseli to što vidim da će ovdje biti mjesta za Obiteljski centar pa sam bio još i više motiviran nego inače“, rekao je tom prilikom ministar Marić, dodajući da su djeca središte života i da nema bolje i zdravije sredine od one obiteljske.

Prema riječima ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, sukladno novoj organizaciji i racionalizaciji mreže sudova stvoreni su uvjeti za bolje raspolaganje imovinom. Naime, nekretnina o kojoj je riječ prvotno je dodijeljena Ministarstvu pravosuđa, no u međuvremenu je potreba za njenim korištenjem prestala pa je zatražena primopredaja. „S obzirom na novu mrežu, nemamo potrebe za tom zgradom i Ministarstvo državne imovine prepušta je Ministarstvu demografije, obitelji, socijalne politike i mladih“, rekao je Bošnjaković.

Kada je u pitanju nekretnina koju je Centar za socijalnu skrb Ivanić-Grad dobio na korištenje, ministrica Nada Murganić najavila je da se trenutno priprema dokumentacija za financiranje obnove iz EU fondova. „Na istoj lokaciji biti će Centar za socijalnu skrb i Obiteljski centar, a građani će imati uvjete da na dostojanstven način budu primljeni“, zaključila je Murganić.

Prema riječima gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša, potpisivanje ovog ugovora pokazalo je da se odluke na državnoj razini mogu imati izuzetno veliki utjecaj na lokalnu samoupravu. „Ovo je za nas početak rješavanja jednog od ključnih pitanja našeg grada i zahvalan sam svim ministarstvima što su ovako potaknuli rješenje dugogodišnjeg problema“, poručio je gradonačelnik.

Podsjetimo, riječ je o zgradi na adresi Maznica 1, koja će centru za smještaj i obavljanje djelatnosti biti ustupljena na neograničeno vremensko razdoblje. U planu je rekonstrukcija cijelog objekta, a dio planirane investicije financirat će se sredstvima iz europskih fondova, dok će dio osigurati država.

Ustupanje ove nekretnine rezultat je povezivanja i suradnje Ministarstva državne imovine i jedinica lokalne uprave i samouprave, s ciljem aktivacije i učinkovitijeg korištenja državne imovine.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić