Obilježen Dan Općine Kloštar Ivanić

Općina Kloštar Ivanić u subotu je obilježila Dana Općine. Tom prigodom upriličena je svečana sjednica Općinskog vijeća u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću, kojoj su nazočili brojni gosti i uzvanici, među njima članovi obitelji poginulih branitelja, Mladen Markač, general pukovnik Hrvatske vojske u mirovini i počasni građanin Općine Kloštar Ivanić, pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać, predstavnici Zagrebačke županije, susjednih gradova i općina, ustanova, udruga, poduzetnici i brojni drugi gosti i uzvanici.

U svojem prigodnom obraćanju, općinski načelnik Željko Filipović s ponosom je podsjetio na najznačajniji prošlogodišnji projekt u povijesti Općine – dogradnju Dječjeg vrtića Proljeće, po natječaju za mjeru 7.4.1. ruralnog razvoja i rekonstrukciju ceste u Čemernici Lonjskoj . Briga za mlade vodi se i kroz stipendiranje učenika i studenata, subvencije prijevoza a tu je i poticanje rada udruga u kulturi, sportu i poljoprivredi te briga za socijalno ugrožene sugrađane.
Od najznačajnijih projekta u ovoj godini istaknuo je skori početak radova na projektu Regionalnog vodoopskrbnog sustava za istočni dio Zagrebačke županije. Veliki projekt koji bi trebao krenuti iduće godine je Aglomeracije Ivanić i izgradnja kanalizacijske mreže na području Općine Kloštar Ivanić.
Ove godine u planu je energetska obnova općinske zgrade, izgradnja ograde na novom dijelu groblja u Kloštru Ivaniću, uređenje parkirališta kod groblja u Sobočanima. Plan je ove godine izgradnja nogostupa u Ulici kralja Tomislava od naselja Caginec, zatim sanacija ceste u Vukovarskoj ulici od prepumpne stanice prema Lipovcu Lonjskom, u planu je i projekt sanacije Stare apoteke te izgradnja javne rasvjete na kloštanskoj zaobilaznici i u Ulici Stjepana Radića.

U prigodi Dana Općine, na svečanoj sjednici, uručena su priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima, udrugama i poduzetnicima.
Zahvalnica Općine Kloštar Ivanić uručena je KUD-u Obreška za 20 godina rada i djelovanja, a priznanja Ivanu Bertiću za sportske uspjehe u kickboxingu, Štefici Gabud za uspjehe u treniranju i nastupima kloštranskih mažoretkinja i tvrtki Jakopović za uspješno poslovanje, izgradnju i otvorenje distributivnog centra te najveći broj zaposlenih na području Općine Kloštar Ivanić.
Odlukom općinskog načelnika Željka Filipovića dodijeljena su i 4 priznanja učenicima za izvrsne rezultate na državnim natjecanjima. Priznanja su primili Marta Novaković – državna prvakinja u znanju engleskog jezika, Vilim Đura - državni prvak u znanju povijesti, Ana Tutić - pobjednica državnog natjecanja učenika glazbene škole u sviranju flaute i Lucija Kašnar - osvajačica prvog i drugog mjesta na državnom natjecanju učenika glazbenih škola u sviranju glasovira.

Po završetku svečane sjednice, general Markač je otvorio Spomen sobu hrvatskih branitelja uz blagoslov župnika, fra. Roberta Ćibarića.

Uz Dan Općine Kloštar Ivanić, održana je i 17. državna i 22. županijska izložba izvornih i zaštićenih pasmina konja hrvatskog posavca i hrvatskog hladnokrvnjaka.
U kategoriji hrvatskog posavca predstavljeno je 37 grla i 10 konjskih zaprega, dok je u kategoriji hrvatskog hladnokrvnjaka predstavljeno 29 grla, 8 zaprega i troje jahača.

Prema ocjeni stručne komisije najljepšu omicu hrvatskog posavca ima Alen Kelšin iz Trebovca, najljepšeg pastuha Zdenko Božić iz Starog Grabovca a najljepšu kobilu Slavko Kožić iz Kloštra Ivanića.

Komisija je također ocjenjivala i grla hrvatskog hladnokrvnjaka i prema njihovoj ocjeni najljepšu omicu ima Sandi Kovač iz Selišta, najljepšeg pastuha Zdravko Kabić iz Popovače a najljepšu kobilu Ivan Kosar iz Potoka - svoj troje iz Sisačko-moslavačke županije. Na izložbi su sudjelovala i tri jahača Ana Marija Kosar iz Potoka, Josip Spevec iz Kloštra Ivanića i Sandi Kovač iz Selišta.

Na izložbi su ocjenjivanje uređene i okićene konjske zaprege sa posadama. Ovogodišnji pobjednik je Josip Humljan iz Dubrovčaka Lijevog, drugo mjesto pripalo je Bruni Kosaru iz Potoka a treće mjesto dijele Dražen Fučkar iz Međuračja i Igor Hrastović iz Donje Gračenice.

 

U ovoj svečanoj prigodi za posjetitelje je organizirana i folklorna manifestacija Kloštranski škrila, a Udruga Prijatelji Kloštra pripremila je etno izložbu u prostoru Pučkog doma.

U Kloštru Ivaniću su održane i Županijske sportske igre HVIDR-e na kojima je sudjelovalo oko 250 sudionika u 9 disciplina.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić