Izbor iz današnjih vijesti

Ovoga vikenda u Breškoj Gredi održana je 11. po redu pučka veselica „Dani svete Ane“.
Program je počeo u subotu 4. vatrogasnim kupom na aerodromu u Breškoj Gredi.
U kategoriji muški A ekipe, od 14 momčadi, prvo mjesto osvojilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Crikvena, drugi je bio Deanovec, a treći DVD Šaptinovci. Kod žena prvo mjesto od četiri ekipe osvojio je DVD Strmec Bukevski, a kod muških B ekipa najbolji su, također u konkurenciji četiri društva, bili DVD Šarampov Donji ispred Daruvara i Lakteca. Kod žena B ekipe kao jedini u konkurenciji prvi je završio DVD Bešlinec


U nedjelju je obilježavanje Sv. Ane nastavljeno tradicionalnom procesijom Od kapele do kapele i svetom misom kod kapele sv. Ane. U procesiji su sudjelovale i zastave Povijesnih postrojbi Ivanić- Grada i 65 bataljuna ZNG.
Za kulturni dio programa pobrinuli su se Kulturno umjetničko društvo Ogranak seljačke sloge iz Posavskih Brega, Ženski vokalni sastav IVE i zbor Gradske udruge umirovljenika.
Organizatori su se zahvalili Gradu Ivanić- Gradu i Obiteljskom radiju Ivanić na kontinuiranom praćenju i podršci od samih početaka ove manifestacije.
Zabava je nastavljena do dugo u noć uz besplatan grah i nastup grupe San Virovitica.


Komunalno društvo Ivakop od srijede 26. srpnja počinje s evidentiranjem tipa, veličine i broja posude, odnosno kante svakog pojedinog korisnika usluge sakupljanja i odvoza komunalnog otpada.
Svaka posuda bit će obilježena odgovarajućim čipom i barcode naljepnicom koji će se povezati s bazom podataka korisnika tvrtke IVAKOP i uređajem na vozilu za sakupljanje otpada.
Prilikom pružanja usluge sakupljanja i odvoza otpada pratit će se izvršenje usluge za svakog korisnika te će ista biti i evidentirana na računu korisnika.
Akcija započinje s naseljem Lonja, a nakon toga slijedi čipiranje i u ostalim naseljima kako u Gradu Ivanić- Gradu tako i na području Općine Križ i Općine Kloštar Ivanić o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni putem web stranica, letaka i sl.


Na području Općine Križ će se vršiti tretiranje komaraca i to danas u večernjim i sutra u jutarnjim satima, a u slučaju lošijeg vremena tretiranje se prenosi na sljedeći dan bez oborina.
Tretiranje će se provoditi sa zemlje izlaganjem granula larvicida, insekticidnim sredstvima III skupine. Navedeni insekticidi neznatno su opasni za čovjeka i njegovu okolinu, a u okolišu ne zaostaju, jer su biorazgradivi.

SPORT:

Kadetkinje hrvatske rukometne reprezentacije su se vratile iz Slovačke u kojoj su u petak i subotu odigrale dvije prijateljske utakmice s domaćinom.
U prvoj utakmici Hrvatska je doživjela minimalan poraz 23:22 dok je u drugoj ostvarena pobjeda s četiri gola razlike 26:22.
Svoj doprinos dale su i igračice Ženskog rukometnog kluba Ivanić i to Patricia Hren na golu, te Ana Malec i Tina Barišić koje su u dvije utakmice zabile po pet golova.
Ispred kadetkinja je posljednji ciklus priprema pred Europsko prvenstvo koje će se od 10. kolovoza održati u Slovačkoj.
Još jedna igračica Ivanića Katarina Mrazović osigurala je nastup u reprezentaciji i to juniorskoj koja od 26. srpnja nastupa na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Posljednja faza priprema odrađuje se u upravo u Ivanić- Gradu gdje će danas od 19 sati odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Srbije.


Član streljačke družine Lipovec Bruno Božić je na županijskom natjecanju u trapu za juniore u Vrbovcu osvojio 1. mjesto čime je osigurao nastup na državno prvenstvu u Osijeku koje će se održati sredinom devetog mjeseca ove godine.
Nastup na državnom prvenstvu osigurala je i ekipa Lipovca u sastavu Bruno Božić, Marko Hegol i Ivan Zubatović koji su u Vrbovcu osvojili treće mjesto.

U nedjelju je održano sportsko natjecanje u streljaštvu serijskim pištoljem i revolverom velikog kalibra na prostoru privremene streljane Petnja kod Slavonskog Broda.
Gordan Franković,član Streljačke udruge sv. Mihovil Lučko, nastupio je u obje održane discipline. Na 25 metara Velikokalibarski pištolj, s postignutih 180 krugova zauzeo je 3. mjesto od 45 strijelaca, dok je na 25 metara Velikokalibarski revolver s postignutih 166 krugova zauzeo 7. mjesto od ukupno 28 natjecatelja.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić