Petrovo u Ivanić- Gradu

Danas je povodom dana sv. Petra i Pavla te obilježavanja blagdana sveca zaštitnika župne crkve, Grad Ivanić-Grad i Povijesna postrojba – 10. satnija Ivanić u suradnji sa Župom sv. Petra apostola i Turističkom zajednicom, održana manifestacija "Petrovo u Ivanić-Gradu".

U sklopu Petrova održan je 2. Mimohod povijesnih postrojbi Hrvatske vojske na kojem je sudjelovalo 18 povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske od Županje do Dubrovnika.

Program je započeo mimohodom povijesnih postrojbi ulicama grada od Učeničkog doma do Parka Hrvatskih branitelja gdje su položeni vijenci ispred Spomenika poginulim braniteljima.

Oko 13.00 sati gradom su sa šetnice uz rijeku Lonju odjeknuli glasni pucnjevi iz replika povijesnog oružja: kubura, puški i topova. Nakon Svete mise u crkvi sv. Petra, kraj Spomenika 1000. godišnjice hrvatskog kraljevstva održana je Svečana prisega i prijavak svih postrojbi zamjeniku gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Tomislavu Cuvaju.

Petrovu u Ivanić- Gradu nazočili su i Zvonimir Čurković, izaslanik Predsjednice RH, saborski zastupnik Mato Čičak kao izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, izaslanik Vlade RH.

U Parku hrvatskih branitelja održan je Petrovski sajam obrta i OPG-a dok je program završen koncertom duhovne glazbe grupa Emanuel i Sestara Halužan na malom trgu kraj tržnice Maznica uz ponudu besplatnih ribica.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić