Izbor iz današnjih vijesti

Povodom održavanja manifestacije blagdana Velike Gospe 15. kolovoza, u općini Kloštar Ivanić će se vršiti dodjela prostora u centru Kloštra Ivanića u utorak, 1. kolovoza od 08:30.
Dodjela će se vršiti na licu mjesta, u predvorju Pučkog doma.
Svi zainteresirani su dužni sa sobom ponijeti obrtnicu, iskaznicu OPG-a, ili bilo koji drugi dokaz o obavljanju djelatnosti koju će vršiti, zajedno sa ispunjenom izjavom koja se nalazi na službenim internetskim stranicama Općine Kloštar Ivanić. Također, zainteresirani se mogu unaprijed najaviti i postaviti dodatne upite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Portal Gradonačelnik.hr istražio je koliko zaista jedinice lokalne samouprave ulažu u svoj vatrogasni sustav.
Na vrhu liste je uvjerljivo Grad Zabok koji je u protekle tri godine za obranu od požara izdvajao preko 20 posto godišnjeg proračuna, što je čak 840 kuna po glavi stanovnika.
Slijede Daruvar, Benkovac, Čazma i Ploče, a na šestom mjestu se smjestio Grad Ivanić- Grad sa 9,3 % proračuna izdvojenog za usluge protupožarne zaštite u razdoblju od 2014. do 2016. godine.
Kada su u pitanju županije tek su četiri za obranu od požara izdvajale preko jedan posto proračuna. Najviše je na godišnjoj razini izdvajala Šibensko-kninska županija 2,2 %, a na drugom je mjestu Zagrebačka sa 2,1 posto proračuna.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća sutra će se obilježiti Dani općine Brckovljani. Sjednica će biti održana u sportskoj dvorani Osnovne škole „Stjepan Radić“ s početkom u 14:30 sati, a u ime Zagrebačke županije nazočit će župan Stjepan Kožić.

Istraživanje o potrošačkim uvjetima za 2017. pokazuje da sve više potrošača u EU-u kupuje na internetu i da je njihovo povjerenje u e-trgovinu poraslo, posebno pri kupnji putem interneta iz drugih zemalja EU-a.
Udio Europljana koji kupuju na internetu u deset se godina gotovo udvostručio - s 29,7 posto 2007. na 55 posto 2017. godine, dok se povjerenje potrošača, u odnosu na prošlo istraživanje, povećalo za 12 posto pri kupnji kod trgovaca na malo u vlastitoj zemlji te za 21 posto pri kupnji iz drugih država članica EU-a.

Prošlog tjedna se u Washingtonu održalo svjetsko robotičko natjecanje FIRST Global Challenge na kojem je sudjelovao i tim iz Hrvatske i postigao sjajne rezultate.
Hrvatski tim su činili učenici srednjih škola Leon Stjepan Uroić iz Križa, Matej Đudarić iz Siska i Ema Kristina Krnjajić iz Popovače, uz mentoricu Anu Sović Kržić.
U konkurenciji od 163 tima, hrvatski tim je do zadnjeg dana čvrsto držao 5. mjesto, no posljednju je igru zbog tehničkih problema partnera iz Cipra i Venezuele izgubio, te u konačnom poretku zauzeo 24. mjesto.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić