20,7 milijuna kuna za projekte gradova i općina

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je predstavnicima gradova i općina sa svog područja ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 20,7 milijuna kuna za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi te projekata financiranih EU fondovima.

Od tog iznosa za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 9 milijuna kuna, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno 5 milijuna kuna.
Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja dodijeljeno je 2,4 milijuna kuna, a za projekte financirane EU sredstvima odnosno za njihovu tehničku pomoć, projektnu dokumentaciju, WiFi točke i samu provedbu dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna.

Gradu Ivanić- Gradu odobrena su dva projekta. Zamjeniku gradonačelnika Tomislavu Cuvaju uručeni su ugovori za rekonstrukciju prometnice u naselju Siporeks u iznosu od 350.000, te za izgradnju poduzetničkog inkubatora pola milijuna kuna.

Načelniku općine Kloštar Ivanić Željku Filipoviću uručena su tri ugovora za energetsku obnovu zgrade općine 240.000 kuna, za nogostup u Ulici kralja Tomislava 250.000, te za projektiranje obnove zgrade stare ljekarne 39.000 kuna.

Općini Križ su također odobrena tri projekta u ukupnom iznosu od 465.000 kuna. Riječ je o projektnoj i tehničkoj dokumentaciji, ugradnji sportske podloge na drugom asfaltnom igralištu sportskog parka, te asfaltiranju druge faze Staklene ulice. Župan je ugovore uručio načelniku Općine Križ Marku Magdiću.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić