U Kloštru Ivaniću održana svečana sjednica Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

Jučer je u Kloštru Ivaniću održana sjednica Kolegija predsjedništva i Stožera zapovjedništva Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije čime je svečano obilježena 26. obljetnica od osnutka 28. kolovoza 1993. godine u Samoboru.
Sjednicu su vodili predsjednik županijske zajednice Stjepan Ptiček i zapovjednik Josip Novosel koji su pritom ukratko podsjetili na povijest, odnosno najvažnije događaje od osnutka.

Danas su u Vatrogasnu zajednicu udružene 34 članice: vatrogasne zajednice 9 gradova i 17 općina s ukupno 265 dobrovoljnih vatrogasnih društava te 4 javne vatrogasne postrojbe.

Dosadašnji prosjek od 1500 intervencija godišnje od čega je 60% zbog požara, popeo se na čak 1900 intervencija u prvih 8 mjeseci ove godine.

Također, zapovjednik je podsjetio i na tragični događaj u srpnju ove godine u Velikoj Gorici kada je pri intervenciji život izgubio mladi vatrogasac Ivan Galeković kao podsjetnik uvjeta i opasnosti s kojima se suočavaju brojni vatrogasci u svom svakodnevnom radu.

Zajednica će i dalje nastaviti s aktivnim osposobljavanjem i usavršavanjem mladog kadra, nabavljanjem nove suvremene opreme, te održavanjem vatrogasnih vježbi i županijskih natjecanja.

Kao domaćini goste su pozdravili predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Kloštar Ivanić Milan Lovrić i općinski načelnik Željko Filipović.
U ime Zagrebačke županije, rad zajednice pohvalio je i član Stožera civilne zaštite Branko Herček.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić