Započeli radovi na reciklažnom dvorištu Tarno- Ivanić- Grad

Radovi na EU projektu zbrinjavanja otpada, vrijednom gotovo milijun i pol kuna, započeli su u Ivanić-Gradu. Riječ je o projektu Građenje i opremanje Reciklažno dvorište Tarno – Ivanić-Grad, koji će znatno doprinijeti povećanju količine odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalištu neopasnog otpada Tarno u Ivanić-Gradu.

Naime, procjenjuje se da će reciklažno dvorište, koje će biti izgrađeno, već u prvoj punoj kalendarskoj godini, nakon ishođenja uporabne dozvole, moći primiti čak 60 tona odvojeno prikupljenog otpada. Osim toga, u okviru ovog projekta kontinuirano će se provoditi edukacije i informiranje svih stanovnika o važnosti i prednostima odvojeno prikupljenog otpada, odnosno poticanju ponovne upotrebe na načelima kružne ekonomije. Osim edukacija za odrasle, bit će održane i one namijenjene djeci, kako bi se svijest o ulozi odvojenog prikupljanja otpada u zaštiti okoliša poticala od najranije dobi.

Podsjetimo,cilj projekta je doprinijeti ostvarenju ciljane stope recikliranja PGO RH do 2020. te ciljeva PGO IG do 2022., i to kroz izgradnju potrebne infrastrukture za odvojeno prikupljanje otpada, ali i kroz podizanje svijesti lokalnog stanovništva o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, zaštite okoliša te ulozi reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 1.338.866,30 kuna, od čega EU financira iznos od 85 posto, odnosno 1.138.036,00 kuna, a provodi se u razdoblju od 14. rujna 2018. do 14. studenog 2019.
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020., Grad Ivanić-Grad potpisao je 14. rujna 2018. s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Reciklažno dvorište gradi se na lokaciji odlagališta neopasnog otpada Tarno, kojim će upravljati ivanićgradska komunalna tvrtka Ivakop.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić