7. hodočašće hrvatskih branitelja Sisačke biskupije

Branitelji Sisačke biskupije hodočastili su jučer na blagdan Male Gospe sedmu godinu za redom, Majci Milosrđa u Kloštru Ivaniću.

Predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanici Zagrebačke županije te Grada Ivanić-Grada i općina Križ i Kloštar Ivanić, obitelji poginulih, nestalih i umrlih branitelja položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulih hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Kloštru Ivaniću. Vijenci su položeni i u ime Ministarstva branitelja i Odbora za branitelje Zagrebačke županije. Molitvu je predvodio fra. Robert Ćibarić, župnik u Kloštru Ivaniću.

Svečano misno slavlje s procesijom predvodio je sisački biskup Vlado Košić. Istaknuo je milosrđe i mirotvorstvo, časno, plemenito i vjerno ponašanje pojedinca prema drugima, Domovini i Bogu kao odlikama istinskih nasljedovatelja Krista.

U popodnevnim satima HVIDR-a Kloštar Ivanić organizirala je tradicionalnu Gulašijadu, sedmu godinu za redom, na koju su se ove godine prijavile 34 ekipe. Prema ocjeni stručnog žirija najbolji gulaš pripremila je ekipa Časničkog zbora Vrbovec, drugi su bili ekipa djece branitelja iz Martinske Vesi dok je treće mjesto osvojila ekipa Kamperi iz Kloštra Ivanića.

Nakon proglašenja pobjednika i završetka službenog dijela natjecanja u spravljanju gulaša, branitelji i građani nastavili su zajedničko druženje uz zabavu i živu glazbu.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić