Smiljka Mihelja laureatkinja ovogodišnjih Kriških oblizeka

Križ je ove subote, već tradicionalno bio najslađe mjesto u Zagrebačkoj županiji, kada su se po 22. put održali Kriški oblizeki - najveći i najstariji hrvatski festival slastica.

Za ovogodišnju manifestaciju pristiglo je 146 slastica za ocjenu koje je ocjenjivao stručni žiri u sastavu Božica Brkan, Ana Bekavac, Marko Pranjić i Ankica Šatović, posebno se fokusirajući na izgled, okus i osobnost kolača, odnosno, autohtonost i kreativnost.

Najveći broj glasova osvojila je Smiljka Mihelja iz Okešinca za Doboš tortu prema receptu Marthe Stewart. Nagrade su još osvojili Jana Krivec za tortu Bakina sunca, Božica Glavaš za Mrs. Pumpkin kocke, Barbara Halaček za bečke kekse, Janja Kamenjašević za baklavu, Dragica Sopjan za ledene kiflice od masti, Nikolina Horvat Rabuzin za tortu Grčka kraljica sa okusom mora, Dijana Korman za savijaču sa sirom i tikvanjom, Dominik Diklić sa kolačom Medena Kata i Jasmina Štinac Bosankić za Ferrero Rocher baklavu, Katica Lehki za Pitu slastičarku i Paula Vuksan za tortu od mrkve i krem sira.

Laureat Mira Todorić žiri je dodijelio slastičarki s najviše osvojenih bodova – Smiljki Mihelja za Doboš tortu.

Organizator Društvo naša djeca Križ i ove je godine posjetitelje počastio i posebnom tortom koju su, prilikom otvorenja festivala zajedno prerezali zamjenica župana Nadica Žužak u ime pokrovitelja Zagrebačke županije i Općinski načelnik Marko Magdić

Među štandovima, na festivalu se posebno istaknuo onaj sa slasticama Kalnika, općine iz Koprivničko-križevačke županije, te je zato predstavnicima Općine Kalnik uručena specijalna nagrada festivala.
Sva sredstva prikupljena dobrotvornom prodajom namijenjena su za rad s djecom u udruzi Društvo Naša djeca Vladimir Nazor Križ.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić