Novčane nagrade za dojavu lokacija uginulih divljih svinja

U Ministarstvu poljoprivrede održan je sastanak na kojem su detaljno raspravljene mjere koje Ministarstvo poduzima i namjerava poduzeti u narednom razdoblju, radi ranog otkrivanja i sprječavanja unosa virusa Afričke svinjske kuge u Hrvatsku.

Na sastanku su sudjelovali proizvođači i predstavnici sektora svinjogojstva, Hrvatski veterinarski institut, Hrvatska veterinarska komora i Hrvatski lovački savez.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju vezanu za afričku svinjsu kugu, na sastanku je usvojeno nekoliko zaključaka.
Sve farme koje ne udovoljavaju biosigurnosnim uvjetima neće smjeti prodavati ni premještati svinje, Europska komisija odobrila je Hrvatskoj financijska sredstva za selektirani odstrel ženskih grla divljih svinja i Ministarstvo poljoprivrede uvodi novčane nagrade za dojavu o lokaciji uginule divlje svinje.

Građani se za sva pitanja mogu obratiti u Upravu za veterinarstvo i sigurnost hrane pri Ministarstvu poljoprivrede elektroničkom poštom ili na broj telefona 01/6443-540.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić