Održana sjednica Općinskog vijeća Kloštra Ivanića

Vijećnici Općinskog vijeća Kloštra Ivanića, njih 11, na jučerašnjoj su sjednici jednoglasno prihvatili financijsko izvješće Dječjeg vrtića Proljeće za 2018. godinu kao i polugodišnje izvješće za prvih šest mjeseci ove godine. Istaknuto je kako Općina Kloštar Ivanić godišnje izdvaja čak 30 posto proračuna za svoje najmlađe stanovnike.
Prihvaćeno je godišnje izvješće o izvršenju općinskog proračuna za 2018. godinu koji je bio planiran u iznosu od 25.714 371 kunu a realiziran sa 24.137 718 kuna.
Jednoglasno su prihvaćene prve izmjene i dopune ovogodišnjeg općinskog proračuna kroz program gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, socijalni program i program u kulturi. Ovim rebalansom planirani sveukupnim prihodi proračuna su 41.458 514 kuna. Načelnik Željko Filipović posebno je istaknuo povećanje proračunskih sredstava za nabavu radnih bilježnica za sve učenike Osnovne škole Braće Radića u Kloštru Ivaniću, povećanje stavke za naknadu roditeljima kod rođenja djeteta, povećanje planiranog iznosa za stipendiranje učenika i studenata te za zbrinjavanje pasa lutalica, na što ih obvezuje zakon.

Vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o kratkoročnom zaduženju Općine Kloštar Ivanić kod jedne od poslovnih banaka, odnosno o dozvoljenom minusu na godinu dana u visini od 3 milijuna kuna i s kamatom od 2,6 posto godišnje.
Sa 8 glasova ZA i 3 SUZDRŽANA prihvaćeno je i izvješće o obavljenoj reviziji učinkovitosti upravljanja i raspolaganja nogometnim igralištima u vlasništvu Općine Kloštar Ivanić, a sa 9 glasova ZA , jednim suzdržanim i jednim protiv dana je suglasnost trgovačkom društvu Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije za dugoročno zaduženje kod Europske banke za obnovu i razvoj.

Na početku sjednice je HDZ-ova vijećnica Sandra Slivar dala prisegu za obnašanje dužnosti zamjenice predsjednika Općinskog vijeća Kloštra Ivanića.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić