Završna prezentacija industrijske baštine

U sklopu provedbe projekta u kulturi pod nazivom “Industrijska baština Ivanić-Grada“, jučer je u maloj Sali Pučkog otvorenog učilišta Ivanić Grad održana završna prezentacija međunarodne volonterske radionice «Mapiranje i dokumentacija industrijske baštine Ivanić-Grada“.

Nakon uvodnih govora nositelja i partnera projekta, Ane Gašparović ispred Udruge Prijatelji baštine, gradonačelnika Ivanić Grada Javora Bojana Leša, predsjednika organizacije Europski volonteri za kulturnu baštinu Berta Ludwiga, Marine Batinić ispred udruge Culture Hub Croatia iz Splita, te predstavnika tvrtki Ivasim i Ivanićplast, 9 volontera je posjetiteljima prezentiralo rezultate projekta.

Tijekom 10 dana boravka u Ivanić Gradu volonteri iz cijelog svijeta su obišli 10 industrijskih lokacija, posjetili su firme s našeg područja i proučili njihove arhive, te razgovarali s nekadašnjim zaposlenicima u cilju digitalizacije materijala i stvaranja virtualnog muzeja.

Jučerašnjom prezentacijom završila je prva faza projekta, te počinje druga faza koja uključuje senzibilizaciju lokalnog stanovništva za daljnje prikupljanje građe vezane uz industrijsku baštinu grada, sistematizaciju prikupljene građe, prezentacije na Danima europske baštine u listopadu, pripremu za digitalnu prezentaciju i interpretaciju te organizaciju gostovanja u drugim hrvatskim i europskim gradovima.

Projekt “Industrijska baština Ivanić-Grada“ trajat će do kraja 2020. godine.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić