Izbor iz današnjih vijesti

Svečana sjednica povodom obilježavanja Dana Općine Križ bit će ovog petka, 13. rujna u Domu kulture Josipa Badalića u Križu s početkom u 13 sati.
Nakon svečanog otvorenja, o realiziranim projektima tijekom proteklih godinu dana, ali i onima u tijeku govorit će načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Odlukom vijećnika, na svečanoj sjednici će priznanje Općine Križ «14. rujan» biti dodijeljeno dobrovoljnom vatrogascu DVD-a Križ Saši Benku, u znak javnog priznanja za hrabrost, humanost i predan rad na području vatrozaštite te promociji vatrogastva i Općine Križ.

Zahvale Općinskog načelnika bit će dodijeljene udruzi «Ženske ruke» za provedbu socijalnih, ekoloških i kulturnih projekata, te poticanje, promociju i osnaživanje žena u društvu, zatim Marici Kukor za dugogodišnji rad s djecom, razvoj kazališnog amaterizma, te doprinos razvitku mjesne samouprave i Općine Križ, umirovljenoj novinarki Obiteljskog radija Ivanić Branki Derežić za informiranje građana i doprinos u promicanju Općine Križ, DVD- u Obedišće povodom 70 godina postojanja, te DVD-u Konšćani i DVD-u Okešinec za 90 godina postojanja i kontinuiranog dobrovoljnog i predanog rada na vatrozaštiti Općine Križ i Republike Hrvatske.

U prigodi obilježavanja dana Općine i dana župe Uzvišenja sv. Križa, 14. rujna, u subotu će u prijepodnevnim satima delegacija posjetiti Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ, a od 11 sati će u župnoj crkvi biti služena misa.
Priprema za slavljenje blagdana počinje u petak, 13. rujna misom i klanjanjem u 17 sati u crkvi u Križu, koje će predvoditi velečasni Žarko Ošap.

 

Svake godine druge subote u rujnu obilježava se Svjetski dan prve pomoći, kako bi se podigla svijest o važnosti znanja pružanja prve pomoći. Ove godine Crveni križ naglasak je stavio na djecu jer im je cilj skrenuti pozornost na činjenicu da i djeca mogu naučiti pružiti prvu pomoć.
U želji da i djeca u Hrvatskoj ovladaju znanjima iz prve pomoći, Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim 131 društvom diljem Hrvatske, ovih dana organizira niz radionica za djecu i njihove roditelje.
Ravnateljica Gradskog društva Crvenog Križa Ivana Bajt u suradnji s Osnovnom školom Đure Deželića jučer je na igralištu ispred škole organizirala za učenike 4 – tih razreda 6 radionica. Volonteri Crvenog križa naučili su ih kako masirati srce, pružiti prvu pomoć, zamatati ozljede, a na kraju su se svi zabavili, odigrali štafetne igre i počastili grickalicama i sokovima.

 

Prvog dana nove školske godine, načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović posjetio je Osnovnu školu Braće Radića i zaželio svim učenicama uspjeh u daljnjem školovanju. Za prvašiće je Općina pripremila prigodne poklone - kapu Kluba roditelja nedonoščadi «Palčić», uključivši se tako u humanitarni projekt "Palčić gore", majicu i slikovnicu pod nazivom «Hrvatska za djecu».

U Osnovnoj školi u Kloštru Ivaniću ove su godine upisana 3 prva razreda s 52 učenika.

 

U Muzeju Ivanić-Grad jučer je otvorena zanimljiva izložba donjeg rublja i higijene pod nazivom «Zaviri ispod», koju možete pogledati do 28. rujna.

Etnografska izložba pod nazivom Zaviri ispod – donje rublje i higijena, autorice Slavice Moslavac, govori o nekadašnjoj zabranjenoj temi donjeg rublja. Osim tradicijske originalne građe, predstavljeno je i suvremeno rublje, a u glazbenom dijelu programa nastupio je vokalni sastav Rusalke iz Kutine.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić