Održana 22. sjednica Gradskog vijeća

Jučer je u Spomen domu Alojza Vulinca održana 22. sjednica u ovom sazivu Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada.

Nakon aktualnog sata, izvješća o radu za prošlu godinu predali su direktor Komunalnog Centra Ivanić- Grad Mario Mikulić, te direktorica trgovačkog društva Ivakop Sanja Radošević koja je pritom najavila novi sustav prikupljanja otpada od 1.siječnja iduće godine koji će se poklopiti s nabavkom novih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Prihvaćena je ponuda trgovačkog društva MOSTARI GRADNJA d.o.o.koje u Poduzetničkoj zoni 6 planira izgraditi gospodarski objekt s proizvodnim pogonom za proizvodnju PVC i aluminijske stolarije. Nakon izgradnje gospodarskog objekta u proizvodnom pogonu planirano je otvoriti 5 radnih mjesta.

14 prisutnih vijećnika donijelo je Odluku o kreditnom zaduženju Grada od 6 milijuna kuna koji će biti iskorišteni isključivo za financiranje troškova Projekta Izgradnje modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora a za koje se očekuje povrat iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

Vijećnici su prihvatili izmjenu Odluke o sudjelovanju investitora u gradnji javnih parkirališta, te odluku o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite Grada Ivanić- Grada.
Gradonačelnik Javor Bojan Leš podnio je polugodišnje izvješće o radu za razdoblje od siječnja do lipnja ove godine u kojem je ukupno doneseno 289 akata.

S 13 glasova ZA i jednim SUZDRŽANIM u Povjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području grada imenovani su Paula Poparić Grgas, Ana Batar, Ivica Puriš, Drago Dijanek i Milica Piličić.

U dodanoj točki prihvaćena je i izmjena Odluka o osnivanju poduzetničkih zona čime su ispunjeni uvjeti za upis u Registar poduzetničke infrastrukture, a samim time i uvjeti za primopredaju nekretnina u vlasništvu RH.
Plan aktivnosti za 2020. godinu vijeću je predstavio predsjednik novoosnovanog Savjeta mladih Tibor Vuković od kojih su izdvojeni turnir u društvenim igrama humanitarnog karaktera, drugi Zelenjak piknik day, te organizacija Adventa u prosincu i izleta planiranog u travnju.

Na kraju sjednice vijećnicima je pročitan prijedlog Općinske organizacije HDZ-a Kloštar Ivanić o uključivanju poljoprivrednih i seoskih gospodarstava i vinara s područja općine u turističku ponudu Grada Ivanić- Grada.

 

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić