Svečana sjednica povodom Dana Općine Križ

Prošlog petka, 13. rujna je u Domu kulture Josipa Badalića u Križu održana svečana sjednica Općine Križ povodom obilježavanja Dana Općine.
Sjednici su prisustvovali saborski zastupnik Ante Plazonić kao izaslanik Predsjednika Hrvatskog Sabora, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković, predsjednik skupštine hercegbosanske županije Jozo Ćosić, izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba Ana Stavljenić Rukavina i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, te gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina.

Sjednicu je svečano otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Rogić, dok je o realiziranim projektima tijekom proteklih godinu dana, ali i onima u tijeku, govorio načelnik Općine Križ Marko Magdić.
Istaknuo je da je postotak realiziranih projekata u Općini Križ na visokoj razini, zahvaljujući dobrom planiranju i raspolaganju proračunom, ali i sufinanciranju putem fondova EU, Ministarstava, te Zagrebačke županije. Putem EU fondova Općina Križ je realizirala sredstva u iznosu od oko 7 i pol milijuna kuna. Od značajnijih projekata sufinanciranih putem EU fondova, između ostalog, istaknuo je ostvarenih 6 milijuna kuna za izgradnju novog dječjeg vrtića u Križu putem mjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja, kao i projekt izgradnje prodajnog platoa tržnice na malo, koji je u tijeku i trebao bi biti realiziran do kraja ove godine.

Što se infrastrukture tiče, uz financijsku podršku Zagrebačke županije pokrenut je i projekt asfaltiranja Staklene ulice u Bunjanima koji uskoro ulazi u 2. fazu, te se njime planira asfaltiranje dodatnih 800 metara ceste.
Istaknuo je i da Općina Križ konstantno ulaže u društvene domove i domove kulture na svom području. Kao primjere je naveo ulaganje u Dom kulture Milke Trnine u Vezišću, dogradnju spremišta za vatrogasna vozila u sklopu društvenog i vatrogasnog doma u Novoselcu, kao i uređenje unutarnje sale u domu u Konšćanima.

Od projekata koje Općina Križ planira realizirati do kraja ove godine, načelnik Magdić je izdvojio 2. fazu asfaltiranja Staklene ulice, te izgradnju nove sportske podloge na igralištu u Križu i obnovu fasade i krova zgrade na sportskom parku.
Od budućih investicija koje bi se trebale naći u proračunu najavio je, između ostalog, daljnje ulaganje u objekte javne i društvene namjene, obnovu stare zgrade namijenjene udrugama u parku u Križu, obnovu krovišta i fasade na Galeriji Križ, ulaganje u prenamjenu i opremanje postojećeg objekta Dječjeg vrtića Križ u kulturni centar, izgradnju multimedijalnog centra, te projektiranje novog stambenog naselja i uređenje parka u Novoselcu.

Svim prisutnim uzvanicima i sugrađanima je čestitao Dan Općine Križ i Dan Župe uzvišenja sv. Križa, nakon čega je slijedila dodjela javnog priznanja «14. rujan» i zahvala načelnika.

Odlukom vijećnika, priznanje Općine Križ «14. rujan» dodijeljeno je dobrovoljnom vatrogascu DVD-a Križ Saši Benku, u znak javnog priznanja za hrabrost, humanost i predan rad na području vatrozaštite te promociji vatrogastva i Općine Križ. Humanost na djelu je Saša Benko iskazao tijekom intervencije na požaru stambenog objekta kada je, riskirajući vlastiti život, spasio svog sugrađana iz kuće u plamenu.

Zahvale Općinskog načelnika dodijeljene su udruzi «Ženske ruke» za provedbu socijalnih, ekoloških i kulturnih projekata, te poticanje, promociju i osnaživanje žena u društvu, zatim Marici Kukor za dugogodišnji rad s djecom, razvoj kazališnog amaterizma, te doprinos razvitku mjesne samouprave i Općine Križ, umirovljenoj novinarki Obiteljskog radija Ivanić Branki Derežić za informiranje građana i doprinos u promicanju Općine Križ, DVD- u Obedišće povodom 70 godina postojanja, te DVD-u Konšćani i DVD-u Okešinec za 90 godina postojanja i kontinuiranog dobrovoljnog i predanog rada.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić