Izbor iz današnjih vijesti

Prvim rebalansom proračuna Općine Kloštar Ivanić, Program socijalnih potreba povećan je za 55.000 kuna i sada iznosi 842.350 kuna. Rebalansom su za 25.000 kuna povećana sredstva za stipendije učenicima i studentima, za 20.000 kuna jednokratne pomoći roditeljima kod rođenja djeteta i za 10.000 kuna pogrebni troškovi za osobe za koje troškove nije dužan snositi Centar za socijalnu skrb.

Podsjetimo da jednokratna novčana pomoć roditeljima kod rođenja prvog dijeteta iznosi 1.500 kuna, za drugo dijete 2.500 a za rođenje trećeg i svakog daljnjeg djeteta 3.500 kuna.
Više o isplati ove naknade možete doznati u Općini Kloštar Ivanić.

 

Općina Križ, na inicijativu načelnika Marka Magdića uključila se u nacionalni projekt Zaklade – Dječja onkologija Rebro, donacijom u iznosu 3 tisuće kuna.

Novčana sredstva su namijenjena za sufinanciranje izgradnje i opremanja novog odjela dječje hematologije i onkologije u sastavu KBC-a Rebro Zagreb i podupiranje liječenja maligno oboljele djece s područja cijele Hrvatske.

Općina Križ ovim putem apelira na sve gospodarske subjekte s područja Općine Križ da se u skladu sa svojim mogućnostima, pridruže ovoj inicijativi.

Podsjetimo, prije nekoliko godina utemeljena je Zaklada – Dječja onkologija Rebro s ciljem gradnje i opremanja novog Zavoda za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb. Procjenjena vrijednost izgradnje Zavoda je 25 milijuna kuna, a dosad skupljena sredstva nisu dovoljna za dovršenje cijeloga projekta. Zakladu su pokrenuli roditelji djece koja su liječena u Zavodu kako bi se poboljšali uvjeti za liječenje djece oboljele od malignih bolesti.
Djeca u Zavod dolaze iz čitave Hrvatske, jer su Referentni centar za hemato-onkološke bolesti, najviše liječe leukemije i limfome, te jedini u Hrvatskoj rade alogeničnu transplantaciju koštane srži.

Jučer je u prostorijama Hrvatskih pošta u Ivanić- Gradu svečano promoviran poštanski žig i prigodna poštanska dopisnica povodom 110. obljetnice rođenja jednog od najboljih hrvatskih biciklista svih vremena Stjepana Grgca.
Biciklistički klub Ivanić je u suradnji s Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije, te u suradnji s Hrvatskim poštama izradio žig i dopisnicu uz prigodni tekst na poleđini s najvećim uspjesima Stjepana Grgca od kojih se ističe nastup na 14 etapa Tour de Francea 1936. godine.
Promociji su uz članove obitelji Grgac, nazočili i tajnik gradske zajednice športskih udruga Igor Mužina, predsjednik biciklističkog kluba Ivanić Mario Biršić, tajnik Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije Stjepan Zdenko Brezarić te gradonačelnik Javor Bojan Leš koji je izrazio zadovoljstvo ovim načinom promocije Grada Ivanić- Grada.
Žig i dopisnica u upotrebi su bili samo jučer, na dan rođenja Stjepana Grgca, kada je iz poštanskog ureda u Ivanić- Gradu poslano 150 primjeraka na različite adrese u Hrvatskoj i svijetu.

 

Prema informacijama iz Ministarstva poljoprivrede, jesenska kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnoće započela je 17. rujna. U Hrvatskoj se mamci polažu iz zrakoplova koji su dokazani kao najučinkovitije i ekonomski najisplativije sredstvo za njihovu distribuciju. Mamce koji se pronađu u prirodi ne smije se dirati niti micati.

U slučaju da se mamac zatekne u dvorištu obiteljske kuće ili na javnoj površini, npr. na igralištu ili u parku može se ukloniti u najbliži grm van dvorišta ili na rub šume. Prilikom rukovanja mamcima obvezno je nošenje zaštitnih rukavica. Neoštećeni mamac nije opasan za zdravlje ljudi, ali miris mamca može se prenijeti na kožu i smetati ljudima. Ukoliko je vanjski omot mamca oštećen i tekućina - cjepivo je vidljiva, mamac više nije djelotvoran te se takav mamac, obavezno noseći zaštitne rukavice, može odložiti u nepropusnu vrećicu i odnijeti najbližem veterinaru kako bi se mamac pravilno uklonio.

Iz ministarstva pozivaju građane da u dane provođenja oralne vakcinacije i 30 dana nakon završetka cijepljenja, pse i kućne ljubimce, prilikom kretanja javnim površinama i parkovima, drže pod nadzorom kako bi se spriječio njihov kontakt s cjepivom.

Sve informacije o oralnoj vakcinaciji lisica u 2019. godini dostupne su na internetskim stranicama Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić