Izbor iz današnjih vijesti

Grad Ivanić Grad je donio Odluku o nastavku sufinanciranja prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Grada Ivanić-Grada.

Grad će sufinancirati prijevoz studenata željeznicom ili autobusom u iznosu od 75 % cijene mjesečne ili polumjesečne studentske karte.
Grad će i nadalje subvencionirati i 75% cijene mjesečne priključne karte koja vrijedi uz ZET + HŽ mjesečnu ili godišnju iskaznicu te 75 % cijene kupona mjesečne pretplatne karte ZG ZET + HŽ.

Zahtjev za subvenciju prijevoza studenti podnose Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada, a uz zahtjev je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice ili Uvjerenje o prebivalištu, te potvrdu visokog učilišta o redovnom upisu u tekuću akademsku godinu.
Obrazac Zahtjeva može se podići u gradskoj upravi ili preuzeti na gradskoj web stranici.

Subvencija prijevoza vrijedi za razdoblje od 1. listopada do 31. prosinca 2019. godine.

 

Općina Kloštar Ivanić subvencionirat će i u ovoj akademskoj godini mjesečne ili polumjesečne ili priključne karte prijevoza željeznicom i autobusom redovnim studentima viših škola i fakulteta koji stanuju na području Općine, a putuju svakodnevno javnim prijevozom od mjesta prebivališta do mjesta školovanja.
Općina Kloštar Ivanić participirat će u subvencioniranju prijevoza željeznicom i autobusom u iznosu od 200 kuna u cijeni mjesečne ili jedne polumjesečne ili priključne pokazne karte.
Subvencija vrijedi od 15. rujna ove do 15. srpnja 2020.
Potvrdu o sufinanciranju prijevoza zatražite u Općini Kloštar Ivanić radnim danom od 8 do 14 sati.
Za ostvarivanje prava studenti su dužni priložiti potvrdu o redovnom upisu u akademsku godinu, potvrdu o prebivalištu ili presliku osobne iskaznice.

 

U protekla tri dana u 3. velikoj akciji darivanja krvi na našem području prikupljeno je 229 doza, 26 manje od plana.

U Križu je krv darivalo 28 osoba, u Novoselcu 22, u Kloštru Ivaniću 20, u Graberju Ivanićkom 27 i jučer u Ivanić-Gradu 132.

Zbog zdravstvenih razloga odbijeno je 38 osoba, a po prvi puta u ovoj akciji krv su darivali Karlo Kranjčina iz Kloštra Ivanića, Tomislav Poje iz Novoselca i Vinko Brkić iz Graberja Ivanićkog.

Prema rasporedu sljedeća je mala akcija darivanja krvi 31. listopada samo u Ivanić-Gradu.

 

Jučer je odigrano 5. kolo stisnutog jesenskog rasporeda županijskih nogometnih liga.

U Jedinstvenoj županijskoj ligi, Naftaš Ivanić remizirao je u Sportskom parku Zelenjak sa Strmecom 1:1.
Ivanić je poveo preko Marija Kletećkog u 42. minuti da bi gosti konačan rezultat postavili u 76. minuti golom Željka Bedekovića iz kaznenog udarca.
Sloga Križ teško je poražena na gostovanju kod Dinama iz Jakovlja 8:1. Jedini gol za Križane je autogol domaćih u 21. minuti pri rezultatu 1:0 za Dinamo.
Naftaš dijeli prvo mjesto na ljestvici sa Topom iz Kerestinca s 13 bodova, dok je Sloga i dalje bez pobjede.

U 1. županijskoj ligi Istok, Milka Trnina je ispred svojih navijača odigrala neriješeno s Lonjom 1:1. U izjednačenom susretu klub iz Vezišća je poveo pogotkom Silvija Stuparića, no gosti iz Lonjice izjednačili su svega par minuta kasnije.
NK Kloštar upisao je novi poraz u gostima kod Meštrice 5:1.
Na tablici, Kloštranci su i dalje na samom dnu bez bodova, dok je Milka Trnina stigla do desetog ovosezonskog boda.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić