Izbor iz današnjih vijesti

Prema javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Općina Kloštar Ivanić je ostvarila sredstva za tri EU projekta i to za energetsku obnovu zgrade Općine Kloštar Ivanić u iznosu 327.967 kuna, za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića „Proljeće“ u iznosu 1.341.195 kuna i za rekonstrukciju dijela ulice Čemernica Lonjska u iznosu 83.341 kuna.
Sufinanciranje je odobreno u visini 60% vlastitog učešća u EU projektu sukladno javnom pozivu i indeksu razvijenosti.
Prijave su bile 2. srpnja ove godine po sistemu najbrži prst, te su 6. rujna donesene odluke o sufinanciranju, istaknuo je općinski načelnik Željko Filipović.

 

S ciljem upoznavanja učenika osnovnih škola o potrebi razvoja ekološke poljoprivrede, jučer je za ravnatelje i profesore osnovnih škola s područja Zagrebačke županije održana radionica u sklopu projekta „Uvođenje i razvoj ekološke proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja“.

Projekt je pokrenuo županijski odjel za poljoprivredu, a predstavio ga je pročelnik Josip Kraljičković.

Domaćin prve radionice na kojoj se okupilo 19 predstavnika osnovnih škola bila je OŠ Rugvica u kojoj je predstavljen ogledni primjer školskog vrta u kojem će se najprije educirati nastavnici i Rugvički učenici i to za uzgoj, doradu i preradu ljekovitog te začinskog bilja.
Radionicu je vodila prof.dr.sc. Sandra Voća s Agronomskog fakulteta koji je ujedno i jedan od partnera u projektu.

Završetkom edukacije nastavnici će provoditi teoretsku i praktičnu nastavu u školskim vrtovima u svojim matičnim školama koje su zainteresirane za sudjelovanje u projektu, razvijajući kod djece praktične vještine i dodatna znanja o važnosti ekološke proizvodnje, bioraznolikosti te održivog gospodarskog razvoja.

 

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta za ovu školsku godinu udvostručilo je stipendije za srednjoškolce koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima.
Javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ otvoren je do 31. listopada ove godine, a namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja.
Iznos potpore koji se može dodijeliti je 1.500 kuna po učeniku mjesečno za školsku godinu 2019./2020., a korisnicima će biti isplaćena u dva obroka.
Sve informacije o javnom pozivu i projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ , te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

 

Plesna udruga Magi i Hrvatsko udruženje mažoret timova ove subote, 21. rujna organiziraju natjecanje mažoretkinja za 1. POKAL IVANIĆ GRADA, čime će ujedno proslaviti i petu obljetnicu rada.
Svečano otvorenje natjecanja će biti na Malom trgu uz tržnicu Maznica s početkom u 9 sati i 30 minuta, a sudjelovat će 7 ekipa iz susjednih gradova i općina.
U 10 sati kreće natjecateljski dio koji uključuje i paradni mimohod gradom, a od 13 i 30 u Parku hrvatskih branitelja bit će organizirane mažoret igre i predstavljanje timova.
U 16 sati počinje koncert proslave 5. rođendana Plesne udruge Magi gdje će nastupiti svi gostujući timovi te će izvoditi i koreografije s drugim rekvizitima - pom ponom i batonflagom, te tematske koreografije modernog stila . Za vrijeme samog koncerta biti će i svečano proglašenje pobjednika te podjela medalja pehara i diploma.
Natjecanje «Pokal Ivanić Grada» se odvija uz pokroviteljstvo grada Ivanić Grada i TZ Ivanić Grada.

 

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ na vikend imanju u Kloštru Ivaniću.

Naime, sumnja se da je tijekom 2019. godine, u prostoriji na katu vikendice napravio dva šatora u kojima je stvorio uvijete za neovlašten uzgoj sadnica indijske konoplje, koje je potom presadio u plastenik pored vikendice.
Temeljem naloga Županijskog suda obavljena je pretraga, te je pronađeno ukupno 11 stabljika indijske konoplje i 576 grama suhe biljne materije za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o marihuani, koju je sušio i prodavao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Kako smo saznali od ravnatelja Dražena Maleca, Pučko otvoreno učilište Ivanić- Grad od ove jeseni ponovo počinje s redovnim prikazivanjem igranih filmova.
U planu su projekcije dva puta tjedno srijedom i subotom, a program će pratiti zagrebačka kina s naglaskom na obiteljske filmove.
Nova digitalizirana oprema ispunjava sve najnovije kino standarde, dok će se cijene ulaznica, ovisno o filmu, kretati između 20 i 30 kuna.
Prve projekcije očekuju se krajem listopada, a točan datum bit će poznat u narednih 10-ak dana.

 

NOGOMET
Ovoga vikenda 6. kolom nastavljaju se natjecanja na županijskim nogometnim terenima.
U Jedinstvenoj ligi, vodeći Naftaš Ivanić gostuje kod Sutle Laduč, dok će Sloga u Križu svoje prve ovosezonske bodove tražiti protiv Vatrogasca s novom trenerom Draženom Slunjskim.
Obje utakmice na rasporedu su sutra u 16:30.
U 1. ligi Istok, trećeplasirana Milka Trnina u nedjelju od 16:30 gostuje kod sedme Dubrave, dok je NK Kloštar ovoga vikenda slobodan budući da je Brcko iz Božjakovine odustao od natjecanja.
U 2. županijskoj ligi, Mladost Obedišće također u nedjelju u 16:30, putuje kod najlošije momčadi lige, imenjaka iz Brezina.

RUKOMET
Muški rukometni klub Ivanić nakon poraza kod Preloga u 1. kolu, u prvoj domaćoj ovosezonskoj utakmici dočekuje Vidovec.
Susret 2. kola 1. hrvatske lige Sjever između Ivanića i Vidovca pomaknut je na danas u 19:30 u Sportskoj dvorani Žeravinec.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić