Izbor iz današnjih vijesti

Općina Križ će i ove godine dodijeliti stipendije za učenike i studente s prebivalištem na području Općine.

Stipendije će se dodijeljivati prema kriteriju izvrsnosti i socijalnom kriteriju, te će biti dodijeljena i jedna stipendija Milke Trnine prema kriteriju umjetničke darovitosti.

Odlukom Općinskog vijeća Općine Križ, stipendije će ove godine biti dodijeljene prema Novom pravilniku koju uključuje nekoliko promjena. Novi pravilnik je uveo razliku u bodovanju pojedinačnih i ekipnih uspjeha, za stipendije za izvrsnost ukinut je kriterij visine obiteljskih primanja, snižen je prag prosječne ocjene za prijavu stipendije socijalnog kriterija, dodana je mogućnost dobivanja dodatnih bodova za sve kandidate i vraćen je uvjet prebivališta prijavitelja u trajanju od jedne godine na području Općine Križ kako bi se spriječila zloupotreba natječaja.

Natječaj za stipendije Općine Križ će biti raspisan početkom listopada.

 

Općina Kloštar Ivanić u suradnji sa Zagrebačkom županijom  obavezna je provoditi  program kontrole populacije napuštenih pasa na području Zagrebačke županije kroz mjeru mikročipiranja.  U tu svrhu Zagrebačka županija je dodijelila Općini Kloštar Ivanić 10.000 kuna.

Tim  sredstvima  će financirati   mikročipiranje pasa u  Veterinarskoj  stanici  Križ  kojoj se mogu obratiti vlasnici  pasa s područja Općine  Kloštar  Ivanić  koji do sada nisu mikročipirali svoje  kućne ljubimce.

 

Mjesni Odbor Šarampov Gornji je u naselju Siporex organizirao "Druženje susjeda na otvorenom", kojim su u subotu poslije podne proslavili završetak radova na uređenju Šarampovske, Cvjetne i Ulice A.G.Matoša. Zamjenu starih i izgradnju novih komunalija u ove tri ulice su financirali Grad Ivanić-Grad i Hrvtske vode.

Kao mjesto druženja stanara uz sokove i slastice odabrano je raskrižje gdje se građani inače susreću.

Druženju se odazvala većina stanovnika naselja Siporex svih uzrasta te su se zabavili u dobrom raspoloženju i pjesmi. Odazvali su se i gradonačelnik Javor Bojan Leš, njegov zamjenik Tomislav Cuvaj i predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac.
Ovaj tip druženja susjeda vrlo je popularan u zemljama Europske unije, a potječe iz Francuske, priopćio je gradski vijećnik Krešimir Golubić.

NOGOMET

U susretima 6. kola Jedinstvene županijske lige, Naftaš Ivanić poražen je u gostima kod Sutle Laduč s 3:0, dok je Sloga Križ stigla do prve ovosezonske pobjede svladavši ispred svojih navijača Vatrogasac 2:0.

Križani predvođeni novim trenerom Draženom Slunjskim su usprkos dominaciji tijekom cijelog susreta do prvih bodova stigli tek u završnici autogolom gostujućeg igrača Luke Tolića i pogotkom novog pojačanja Sloge Josipa Marinića tri minute prije kraja.

U 1. ligi Istok, Milka Trnina pobijedila je na gostovanju ekipu Dubrave 2:1 golovima Ivana Fešte i Domagoja Grgata. Klub iz Vezišća je tako zadržao visoku treću poziciju s 13 skupljenih bodova iz 6 odigranih utakmica.

NK Kloštar je ovo kolo bio slobodan.

U 3. kolu  2. županijske  lige, Mladost Obedišće je ostvarila pobjedu na gostovanju kod Mladosti iz Brezina 4:1.

RUKOMET

U prvoj ovosezonskoj domaćoj utakmici, Muški rukometni klub Ivanić odigrao je neriješeno 28:28 s Vidovcem. Nakon dva odigrana kola, Ivanić je skupio jedan bod i trenutno je pretposljednja ekipa 1. lige Sjever.

KARATE

Karate klub KIK ovoga je vikenda nastupio na 19. međunarodnom turniru u Čitluku. U konkurenciji od 600 natjecatelja iz 43 klubova iz 6 država, Maja Paula Kuntić je u kategoriji učenica kate osvojila 2. mjesto.

ŠAH

Šahovski klub Ivanić je u 8. kolu 3.A lige Centar stigao do prve ovosezonske pobjede protiv ekipe Dugog Sela rezultatom 4:2.

Pobjede su upisali Goran Mihalić, Darko Jambrešić i Petar Petričević, dok su Davor Deželić i Dean Božičević remizirali.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić