Izbor iz današnjih vijesti

Načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je primio predstavnike obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i poljoprivrednih tvrtki koji su ostvarili potpore male vrijednosti u poljoprivredi za 2019. godinu.
Općina Križ je u prvom krugu Javnog poziva za dodjelu potpora sukladno programu potpora poljoprivredi na području Općine Križ, dodijelila potpore u vrijednosti 152 tisuće kuna.
Sufinancirano je 13 poljoprivrednih gospodarstava s područja Općine Križ, a dodijeljene potpore namijenjene su za nabavu sjemena i sjemenskog materijala za ratarsku proizvodnju, nabavu opreme i mehanizacije, konzultantske usluge za projekte programa ruralnog razvoja, te unutarnje uređenje prostora za preradu poljoprivrednih proizvoda.
Javnim pozivom za dodjelu potpora u poljoprivredi Općina Križ poljoprivrednicima nastoji stvoriti prilika za početak poslovanja, proširenje i rast, za što je planirano izdvajanje u iznosu od 502.000 kuna.
Poziv je otvoren do 31. listopada odnosno do iskorištenja sredstava.

 

Općina Kloštar Ivanić je raspisala natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima koji imaju prebivalište na području Općine.

Stipendije će dodijeliti prema tri grupe kriterija: za učenike i studente koji se školuju s liste poticanih struka i zanimanja, prema kriteriju izvrsnosti i prema socijalnom kriteriju.
Ukupno će biti dodijeljeno 25 stipendija učenicima u iznosu od 550 kuna, te 15 studentima u iznosu od 850 kuna.

Cjeloviti tekst natječaja s kriterijima, uputama i prijavnim obrascima je objavljen na oglasnoj ploči i internetskoj stranici Općine Kloštar Ivanić.

Prijave se primaju do 11. listopada, a dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti radnim danom od 8 do 15 sati u općinskoj upravi osobno ili telefonom na brojeve 2892 341 ili 2892 475.

 

14. sjednica županijske skupštine Zagrebačke županije bit će održana sutra u 11:00 sati u prostorijama hotela International u Zagrebu.
Na dnevnom redu su prijedlog izmjena i dopuna proračuna Zagrebačke županije za 2019. i projekcija za 2020. i 2021. godinu, kao i izmjene Programa javnih potreba u školstvu, kulturi, sportu, zdravstvu i socijalnoj skrbi.
Izvješće o radu za prvih 6 mjeseci ove godine podnijet će župan Stjepan Kožić, te Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije.
Vijećnici će raspravljati o proširenju djelatnosti Specijalne bolnice Naftalan kao i o odobravanju dodatnih 10 milijuna kuna za dovršenje radova na projektu „Naftalan 2 s unutarnjim i vanjskim bazenima“.
Također, na dnevnom redu je i Izvješće o provedenoj likvidaciji i raspodjeli imovine Doma za starije i nemoćne Ivanić- Grad.

 

S ciljem unapređenja peradarske proizvodnje i podizanja konkurentnosti OPG-ova koji se bave uzgojem peradi, Zagrebačka županija pokrenula je projekt pod nazivom „Edukacijom, novim tehnologijama i organizacijom do konkurentne peradarske proizvodnje na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u Zagrebačkoj županiji“.
Projekt će tijekom 2019. i 2020. godine provoditi stručnjaci Hrvatskog veterinarskog instituta i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a započet će održavanjem 7 informativnih radionica na području Zagrebačke županije.
Na području otoka Ivanića, radionica će biti u Križu u Općinskoj vijećnici na Trgu svetog Križa, u ponedjeljak, 30. rujna od 10 do 13 sati. Kroz radionicu će uzgajivači peradi imati priliku informirati se o sadržaju projekta i načinu na koji se mogu uključiti u njegovu provedbu.
Kako bi stekli uvid u trenutno stanje peradarske proizvodnje na području Zagrebačke županije, Zagrebačka županija poziva zainteresirane uzgajivače peradi da ispune anketni upitnik i dostave ga u Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije elektroničkom poštom na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Anketni upitnik možete pronaći na internetskoj stranici Zagrebačke županije.

 

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 4 kaznena djela:
kazneno djelo ulične zapljene, pronalazak plantaže marihuane i 2 kaznena djela provaljivanja u privatne kuće.
Policijska postaja Ivanić-Grad moli sve građane na samozaštitno ponašanje u smislu dobrosusjedskih odnosa, kao i na ostavljanje upaljenih svjetala dok nikoga nema kod kuće.
U proteklom tjednu evidentirano je i 7 prometnih nesreća, te 19 drugih prekršaja iz domene sigurnosti prometa na cestama.
Optužni prijedlozi podneseni su prema Zakonu o suzbijanju zlouporabe droge, zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te dva optužna prijedloga po zakonu o prekršaju protiv javnog reda i mira.
Ovom prilikom iz Policijske postaje Ivanić Grad obavještavaju građane da je došlo do promjene broja telefona Policijske postaje Ivanić Grad. Dosadašnji broj telefona 2881 – 111 nije više u funkciji, te ih možete dobiti na nove brojeve 01 4570 070 ili 4570 060.

 

U proteklom tjednu djelatnici Komunalnog centra Ivanić-Grad su, uz redovne radove na košnji zelenog pojasa u naseljima odradili montažu obnovljene autobusne kućice uz Društveni dom u Trebovcu. U istom naselju na novoj lokaciji počela je i izrada podesta za stanicu autobusa školske djece uz poljski put nasuprot Octenjačke ulice.
U Posavskim Bregima djelatnici Komunalnog centra počeli su sa uređenjem zelenih površina ispred Župnog dvora. Ispred Crkve sv. Maksimilijana i mrtvačnice uklonjene su sva suha drveća zbog sigurnosti mještana, a tijekom ovoga tjedna nastavit će radove na uređenju hortikulture.
U proteklom tjednu također je odrađeno i tarupiranje gradskih parcela po nalogu komunalnog redarstva.
U narednom razdoblju djelatnici Komunalnog centra nastavljaju s redovnim radovima na košnji zelenih površina na ostalim područjima Grada Ivanić-Grada i okolice, te počinju s pripremama za 15. Bučijadu koja će biti od 4.-6.listopada u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Ivanić-Grada.

 

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Zagrebačke županije, ogranak Ivanić- Grad sutra organizira 3. kuglački memorijal povodom godišnjice smrti svojeg člana Vlade Tepeša.
Nastupit će sedam ekipa iz Ozlja, Velike Gorice, Zagreba, Dugog Sela i Ivanić- Grada.
Memorijal započinje okupljanjem u Sportskom parku Zelenjak i mimohodom branitelja, povijesne postrojbe, članova obitelji i svih sudionika do posljednjeg počivališta Vlade Tepeša na groblju Centar Ivanić- Grad.
Natjecateljski dio počinje u 11:00 dok su proglašenje pobjednika i podjela priznanja predviđeni oko 14:00 sati.

 

Ljubitelji kazališta u Ivanić-Gradu jesensku sezonu započinju komedijom Fadila Hadžića „Ljubav na prvi pogled“, koju maestralno izvode Histrioni Matija Prskalo i Zijad Gračić.
Zaplet je sljedeći: višestruka udovica gospođa Marija je u pedesetima i silno želi da joj u život uđe osoba s kojom bi mogla podijeliti radost, intimu, romantične trenutke, a moguće i zajednički život. Na njen oglas se javi gospodin Kosta, također pedesetih godina, poduzetnik višestrukog zanimanja, ušminkan i fin, ali je li to njegova prava narav? On također želi nju pročitati, da se poslije ne bi kajao...
Predstavu je režirao Zoran Mužić u trajanju od 75 minuta.
Igra u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad večeras u 20 sati.
Osim u pretprodaji, ulaznice su na blagajni jedan sat prije predstave po 30 i 40 kuna.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić