Izbor iz današnjih vijesti

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama. Za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca građanima je osigurano ukupno 20 milijuna kuna.

Ovisno o lokaciji, građani za takve sustave i nadzor mogu dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno maksimalno do 75.000 kuna.

Preduvjet za sufinanciranje je da se prijave vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća koje su zakonite, u kojima je više od 50% površine namijenjeno stanovanju te imaju najviše tri stambene jedinice ili građevinsku bruto površinu do 600 m2. Prilikom prijave, građani moraju priložiti i glavni projekt kojeg je izradio ovlašteni inženjer elektrotehnike, a radi sigurnosti je obavezan i stručni nadzor nad radovima.

Zaprimanje zahtjeva za sufinanciranje tzv. mikrosolara krenulo je od 18. rujna od 9 sati, a zahtjev je moguće poslati preporučenom poštom ili ga osobno donijeti u Fond za zaštitu okoliša. Poziv će biti otvoren do iskorištenja sredstava ili najkasnije do kraja godine, a s programom se planira nastaviti i u idućoj godini. Nakon javnog poziva za građane, sličan poziv planiran je i za iznajmljivače i OPG-e, a u idućoj godini bi slični programi trebali biti dostupni i tvrtkama te lokalnim jedinicama.

 

Općina Križ studentima koji svakodnevno putuju iz mjesta prebivališta na području Općine u mjesto školovanja i vraćaju se kući, koristeći pritom javni prijevoz, i ove godine nastavlja sufinancirati troškove prijevoza.

Sukladno važećoj Odluci o sufinanciranju prijevoza za studente s područja Općine Križ, studenti će moći kupiti mjesečnu kartu ili mjesečnu priključnu kartu HŽ-ZET, po cijeni umanjenoj za 75% od ukupne cijene.

Zahtjeve za novu akademsku godinu 2019./2020. studenti mogu podnositi od danas, a da bi ostvarili pravo sufinanciranja, moraju prije kupnje mjesečne karte u Općinu Križ dostaviti presliku osobne iskaznice ili Uvjerenja o prebivalištu, potvrdu o redovitom upisu u akademsku godinu 2019./2020, te ispunjen Zahtjev za sufinanciranje prijevoza.

Dodatne informacije, kao i zahtjev za sufinanciranje studenti mogu preuzeti u Općini Križ ili pronaći na općinskoj internetskoj stranici.

 

Gradsko vijeće Grada Ivanić- Grada na posljednjoj je sjednici prihvatilo prijedlog Odluke o imenovanju Povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području Grada.
U Povjerenstvo su s 13 glasova ZA i jednim SUZDRŽANIM imenovani Paula Poparić Grgas, Ana Batar, Ivica Puriš, Drago Dijanek i Milica Piličić.
Povjerenstvo za zakup čini po jedan predstavnik pravne, geodetske i agronomske struke te dva predstavnika gradskog vijeća.

Podsjetimo, Zakonom o poljoprivrednom zemljištu propisano je kako se poljoprivredno zemljište u vlasništvu države daje u zakup putem javnog natječaja na rok od 25 godina s mogućnošću produljenja za isto razdoblje.
Odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup donosi općinsko ili gradsko vijeće na prijedlog Povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države pri čemu jedinice lokalne samouprave istu dostavljaju na prethodno mišljenje županiji i suglasnost Ministarstvu poljoprivrede.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić