Izbor iz današnjih vijesti

Grad Ivanić-Grad ostvario 740.000 kuna EU sredstava za unapređenje infrastrukture Poduzetničke zone UPU-3 i reciklažno dvorište Tarno
U srpnju ove godine Razvojna agencija IGRA je na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU prijavila projekte koje Grad Ivanić-Grad provodi iz EU sredstava.
Projekti su prošli proceduru evaluacije i Ministarstvo je Gradu dodijelilo sufinanciranje u ukupnom iznosu od 744.292 kuna bespovratnih sredstava.
Za projekt izgradnje Ceste J. Kraša odnosno unaprjeđenje prometne infrastrukture Poduzetničke zone Ivanić-Grad Jug - Zona odobreno je bespovratno sufinanciranje od 623.794 kuna za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., a za izgradnju i opremanje Reciklažnog dvorišta Tarno bespovratno sufinanciranje iznosi 120.498 kuna za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

 

Gradsko vijeće Grada Ivanić- Grada prihvatilo je ponudu trgovačkog društva MOSTARI GRADNJA d.o.o za kupnju nekretnine u Poduzetničkoj zoni Ivanić-Grad Sjever – Zoni 6.
Mostari Gradnja će u poduzetničkoj zoni izgraditi gospodarski objekt s pogonom za proizvodnju PVC i aluminijske stolarije, nakon čega je planirano otvoriti radna mjesta za 5 NKV radnika.
S obzirom na registriranu djelatnost skupine 1 prioritetnih djelatnosti i planirani broj novozaposlenih, trgovačko društvo ostvarilo je 50 % popusta, zbog čega kupoprodajna cijena nekretnine uz obračunate popuste iznosi 189.640 kuna.

 

Vrtićanci u Posavskim Bregima dobili su potpuno obnovljeni prostor.
Radovi na objektu dječjeg vrtića u Posavskim Bregima privedeni su kraju te je s početkom ovog tjedna započeo i rad obiju odgojnih skupina.
Ježići i Bubamare sada uživaju u obnovljenom prostoru koji je opremljen novim namještajem i didaktikom. Osim soba dnevnog boravka, obnovljeni su i sanitarni čvorovi, skladišni prostori, zbornica i kuhinja.
Vanjski prostor vrtića još je u procesu uređivanja, a završetak radova planiran je sredinom studenoga ove godine.

 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ciganović iz Ivanić-Grada koje se bavi uzgojem magaraca ovih je dana domaćin učenicima i profesorima iz Skoplja, u okviru projekta Erasmus plus. Domaćin Neven Ciganović je ujedno predavač i edukator mladim srednjoškolcima iz Makedonije, koji su već do sada doznali kako pravilno postupati s magarcima, kako se brinuti za njih, kako ih liječiti, pa čak i kako priči magarcu i obaviti mužnju. Dobar dio predavanja je i o građi magaraca, liječenju, njezi kopita, uočavanju bolesti i drugih problema.

 

Nakon prošlogodišnjeg izvrsnog uspjeha na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja u Južnoafričkoj republici, aktualne dvostruke svjetske viceprvakinje Kloštranske mažoretkinje danas putuju na novo međunarodno natjecanje – Svjetski kup u mažoret plesu koji se održava od 28. do 29. rujna u Sankt Petersburgu u Rusiji.
U Rusiji je otputovalo 17 djevojaka uz pratnju 10 roditelja gdje će provesti tjedan dana. Natjecat će se u 4 kategorije – seniori, juniori, kadeti i dječjoj kategorija, a predstavit će se u disciplinama flag, štap i twirling.

 

Uoči obilježavanja 13. tjedna cjeloživotnog učenja i Dana europske baštine, Pučko otvoreno učilište Ivanić Grad i ove godine nastavlja s projektom «LAN I TKANJE», a orijentiran je na predstavljanje bogatstva kulturnog nasljeđa posavskog i moslavačkog kraja.

Projekt «Lan i tkanje» odvija se s ciljem očuvanja kulturne baštine, podizanja svijesti o njenoj važnosti, promicanja tradicijskih znanja, vještina i običaja.

Ove godine posjetitelji će u sklopu projekta moći pogledati izložbu lanenih jastučnica i peča posavskog i moslavačkog kraja, autorice Marica Klak iz Dubrovčaka Lijevog u izložbenom prostoru POU ovog petka, 27. rujna s početkom u 10 sati
Svečano otvorenje «Lana i tkanja» bit će u 11 sati, a tijekom dana posjetitelji će moći sudjelovati i u radionicama izrade završnog poruba na salveti i oslikavanja mašni, a svoje proizvode predstavit će i brojni izlagači.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić