Izbor iz današnjih vijesti

Zagrebačka županija osigurat će dodatnih 12 milijuna kuna za nastavak radova na Razvojnom projektu „Naftalan 2 s unutarnjim i vanjskim bazenima“ – potvrđeno je na ovotjednoj Županijskoj skupštini. Radovi na dogradnji ovog jedinstvenog lječilišta počeli su krajem 2017. godine, a spomenuta sredstva su potrebna radi dovršenja projekta. Investicija je vrijedna 63 milijuna kuna, a podrazumijeva gradnju vanjskog i triju unutarnjih bazena, teretane, dvorane za fitness, polivalentne dvorana sa 190 sjedećih mjesta, kuhinje i bolničkog restorana.
Bolnica Naftalan u Ivanić-Gradu jedina u Europi svoje pacijente liječi ljekovitom naftom, te je jedan od najjačih nacionalnih aduta u zdravstvenom turizmu.

 

Radovi na projektu izgradnje prodajnog platoa tržnice na malo s prometnom infrastrukturom u Križu trebali bi u potpunosti biti gotovi do srijede, 2. listopada, izvijestili su nas iz Općine Križ.
Radovi su bili obavljeni u 3 faze. U prvoj fazi je izrađen plato, druga faza obuhvaćala je uređenje parkirališnog prostora i ugrađivanje granitnih kocki, dok je treća faza uključivala asfalterske radove.
Projekt izgradnje prodajnog platoa tržnice na malo s prometnom infrastrukturom investicija je vrijedna oko 320.000 kuna, i riječ je o realizaciji prvog velikog EU projekta u Općini Križ. Za projekt je Općina ostvarila sufinanciranje u iznosu od 247.190 kuna putem natječaja LAG-a Moslavine kroz Mjeru 7 Programa ruralnog razvoja „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, .
Izvođač radova je Obrt za prijevoz, usluge i trgovinu „Ugarković».

 

Broj prijava za subvencioniranje stambenih kredita za mlade i dalje raste, te je nakon dva tjedna otvorenog poziva više od 2200 mladih predalo zahtjeve za subvencije.
U Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama, stiglo je 2.236 prijava, što je nastavak trenda od 200 prijava dnevno u tjedan dana. S obzirom na brojne molbe mladih za produljenjem roka, prijave će se produžiti do 4. listopada.

Prema riječima Ministra graditeljstva i prostornog uređenja, Predraga Štromara, svi koji predaju valjanu dokumentaciju dobit će subvencije, a za one koji ove godine nisu našli odgovarajući stan ili kuću za ovaj rok prijava, moći će to učiniti dogodine, u ožujku i rujnu 2020.
Podsjetimo, ove godine odabrano je ukupno 12 kreditnih institucija koje su ponudile kamate od 2,19 do 3,75 posto. Na natječaj se mogu prijaviti svi mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina. Visina subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi, te za Grad Ivanić Grad iznosi 36 posto, dok je za Općine Kloštar Ivanić i Križ iznos subvencije 39 posto. Subvencija traje pet godina, a produžava se ako obitelj već ima djecu, ili dobije dijete za trajanja subvencije. Za svako već rođeno dijete u obitelji subvencija se produžava za još jednu godinu, a za novorođeno dijete dok traje subvencija, za još dvije godine.

 

U sklopu 15. Bučijade koja će biti od 4. do 6. listopada u Ivanić Gradu, 4. godinu zaredom će posjetitelji moći uživati i u izložbi skulptura i instalacija na temu buče u Parku hrvatskih branitelja pod nazivom «Buča kao inspiracija».
Zainteresirani izlagači su tijekom kolovoza i rujna gradskoj turističkoj zajednici slali svoja idejna rješenja, temeljem kojih je stručno povjerenstvo odabralo 6 najboljih skulptura koji će biti izloženi ove godine. No, budući da je riječ o jubilarnoj 15. Bučijadi, Turistička zajednica je osigurala dodatna sredstva, pa će posjetitelji imati priliku pogledati svih 8 skulptura pristiglih na natječaj.
Svečano otvorenje izložbe «Buča kao inspiracija» bit će u petak, 4. listopada u 17 sati u Parku hrvatskih branitelja, a kroz narednih tjedan dana svi izlagači i njihove instalacije će biti predstavljeni na Facebook stranici izložbe.

Gradsko i općinska društva Crvenog križa obavještavaju građane iznad 90 godina života s područja Općina Križ i Kloštar Ivanić te Grada Ivanić - Grada, da će ih djelatnici i volonteri Crvenog križa u razdoblju do 4. listopada posjetiti i prigodno darivati uoči Svjetskog dana starijih osoba.
Financijska sredstva za prigodno darivanje osigurali su Općine Križ i Kloštar Ivanić, te Grad Ivanić – Grad.

 

NOGOMET
Jedinstvena županijska nogometna liga stigla je do 7. kola u kojem Naftaš Ivanić na svom terenu dočekuje trenutno prvoplasirani Polet, dok Sloga Križ putuje u Rakov Potok istoimenom domaćinu.
Obje utakmice igraju se u nedjelju u 16:30.
U 1. ligi Istok, Milka Trnina u Vezišću ugošćuje vodeći Mraclin, dok će NK Kloštar svoje prve ovosezonske bodove tražiti u gostima kod Zvekovca.
Milka Trnina svoj susret igra u subotu u 16:30, dok će NK Kloštar svoju utakmicu igrati dan kasnije u istom terminu.
A u nedjelju će, također od 16:30 svoj susret 4. kola 2. županijske lige odigrati Mladost Obedišće koja na svom terenu dočekuje Gaj.
Klub iz Obedišća je u dosadašnjem dijelu sezone skupio 4 boda dok je NK Gaj na savršenih 9 bodova iz tri utakmice.

RUKOMET
U novu sezonu ovoga vikenda kreću igračice Ženskog rukometnog kluba Ivanić. U 1. kolu 2. lige Zapad U Ivanić- Gradu gostuje ekipa Senie iz Senja.
Otvaranje ženske rukometne sezone na rasporedu je sutra u 18:00 sati u Sportskoj dvorani Žeravinec.

Rukometaše Ivanića u 3. kolu 1. lige Sjever očekuje još jedno gostovanje u Međimurju kod ekipe Čakovca.
Nakon poraza kod Preloga i remija s Vidovcem, Ivanić očekuje ekipa koja je u prva dva kola upisala po pobjedu i poraz.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić