Izbor iz današnjih vijesti

Zagrebačka županija objavila je kako počinje izrada studijsko-projektne dokumentacije za gradnju Centra za gospodarenje otpadom Zagreb i izrada projektno-tehničke dokumentacije za pretovarne stanice.
Planom gospodarenja otpadom utvrđeno je da će Grad Zagreb i Zagrebačka županija zajedno graditi centar za gospodarenje otpadom, a potpisanim sporazumom da će se Centar nalaziti na području Grada Zagreba, dok će pretovarne stanice biti na području Zagreba i Zagrebačke županije.

O aktivnostima tijekom izrade potrebne dokumentacije razgovaralo se na sastanku župana Stjepana Kožića i direktora Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom kao nositelja investicije Igora Zgombe s predstavnicima gradova i njihovih komunalnih društava, među kojima je bila i direktorica komunalnog društva Ivakop Sanja Radošević.
S predstavnicima gradova održat će se i pojedinačni sastanci kako bi se utvrdio način suradnje i dostave potrebnih podataka za izradu dokumentacije za pretovarne stanice.

Pročelnik Županije za promet i komunalnu infrastrukturu Nenad Babić istaknuo je kako su pretovarne stanice predviđene na postojećim odlagalištima komunalnoga otpada, bez obzira jesu li ona aktivna ili zatvorena, a da će se njihov konačni broj utvrditi studijom izvedivosti.
Za izradu studijsko-projektne dokumentacije osigurano je bespovratnih 95% sredstava, dok će preostalih 5% osigurati Grad Zagreb i Zagrebačka županija.

Na sastanku se govorilo i o odlaganju komunalnoga otpada u prijelaznome razdoblju, odnosno do početka njegova zbrinjavanja u budućem Centru za gospodarenje otpadom Zagreb. Dogovoreno je da će se nadležnome ministarstvu uputiti dopis kojim se predlaže revizija plana zatvaranja postojećih odlagališta otpada na prostoru Županije, kako bi se na njima, dok se ne sagradi Centar u Zagrebu, mogao odlagati komunalni otpad.

 

Općina Kloštar Ivanić po rebalansiranom Programu održavanja nerazvrstanih cesta planira u ovoj godini 3.390.000 kuna, čak milijun i 100 tisuća kuna više od prvotnog plana za ovu godinu.
Za investicijsko održavanje nerazvrstanih cesta planiraju 1.600.000 kuna, za održavanje makadam cesta milijun kuna, za održavanje poljskih puteva 450.000, za krpanje udarnih rupa i za cestovnu signalizaciju po 150.000 te za čišćenje sipine 40.000 kuna.
Prije desetak dana raspisan je natječaj za izvođača radova na asfaltiranju dijela Vukovarske ulice u Kloštru Ivaniću od Prepumpne stanice do naselja Lipovec u dužini od kilometar i pol.
Prema riječima općinskog načelnika Željka Filipovića radovi postavljanja novog asfaltnog sloja na ovom dijelu ceste bit će završeni do kraja ove godine.

 

Kako bi se senzibiliziralo i informiralo majke o promicanju dojenja kao najzdravijeg i najprirodnijeg oblika prehrane djece novorođenačke i dojenačke dobi pokrenut je Nacionalni tjedan dojenja koji se obilježava od 1. do 7. listopada.
U akciju se uključila i Zagrebačka županija izgradnjom infrastrukture na javnim mjestima prilagođene potrebama majki i dojilja. Prošle godine klupe za dojenje su postavljene u svim gradovima županije. Klupa je protekle godine postavljena i u Vrbovcu, na dječjem igralištu kraj Doma zdravlja. Županija ove godine nastavlja s postavljanjem klupa u 13 općina, a između ostalih, klupe će biti postavljene i u Općini Križ.
Zagrebačka županija Nacionalni tjedan dojenja obilježit će u općini Pušća u četvrtak, 3. listopada druženjem s majkama i djecom u dvorištu Društvenog doma u Kumrovečkoj gdje i postavljena klupa za dojenje.

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada, volonteri i djelatnici Gradskog i općinskih društva Crvenog križa će sutra posjetiti i prigodno darivati osobe starije od 90 godina života s područja otoka Ivanića.
Financijska sredstva za prigodno darivanje osigurali su Grad Ivanić Grad, te Općine Kloštar Ivanić i Križ.
Središnji događaj obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba Zagrebačke županije bit će sutra u Dubravi. Proslavu priprema Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije uz domaćina – Udrugu umirovljenika Općine Dubrava, a proslavit će nazočiti i zamjenica župana Nadica Žužak.

 

Udruga Škrlet ovog tjedna, od 30. rujna do nedjelje, 6. listopada organizira manifestaciju «Tjedan škrleta» u odabranim ugostiteljskim objektima na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije te Škrlet corneru na „Bučijadi“ u Ivanić-Gradu, s ciljem popularizacije i prepoznavanja ove autohtone sorte u Hrvatskoj i svijetu.
Vinske prezentacije vodit će osam vinara – članova Udruge škrlet, a raspored manifestacije možete pronaći na Facebook profilu Škrletovo.

 

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, ogranak Ivanić- Grad, jučer je u kuglani Zelenjak organizirala 3. kuglački memorijal Vlado Tepeš.
Memorijal je započeo mimohodom svih sudionika uz pratnju povijesne postrojbe 10. satnije Ivanić- Grad i članova obitelji do posljednjeg počivališta Vlade Tepeša na groblju Centar, dok je natjecanje službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.
Također, prije natjecanja u kuglani Zelenjak supruga Vlade Tepeša svečano je otkrila spomen ploču s prigodnom zahvalom postavljenom u čast ovog ivanićgradskog branitelja.
Na trećem memorijalu sudjelovalo je sedam ekipa: po jedna iz Velike Gorice, Ozlja i Dugog Sela te dvije iz Ivanić- Grada i Zagreba.
Prijelazni pehar zasluženo su preuzeli gosti iz Ozlja. Drugo je bilo Dugo Selo, dok su kao treći završili Veterani 91' Zagreb sa svega jednim srušenim čunjem više od domaćina Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Ivanić- Grad.

 

NOGOMET
U 7. kolu Jedinstvene županijske nogometne lige, Škola nogometa mladeži NK Naftaš Ivanića poražena je jučer na svom terenu od vodeće momčadi lige Poleta s 3:1.
Utakmica je odlučena do 17. minute kada su gosti iz Buševca stigli do dva pogotka prednosti golovima Ivana Zagorca.
Jedini gol za domaćine zabio je Boris Radoš u 83. minuti iz kaznenog udarca.
Poraz je upisala i Sloga iz Križa koja je s minimalnih 1:0 izgubila na gostovanju u Rakovom Potoku.

U derbiju 1. lige Istok, Milka Trnina izgubila je u Vezišću od Mraclina 4:1. U sadržajnom susretu strijelac za Milku Trninu bio je Silvio Stuparić.
NK Kloštar upisao je i šesti prvenstveni poraz. U Zvekovcu je istoimeni domaćin bio bolji s 4:0.

Loš vikend klubova Otoka Ivanića zaokružila je Mladost Obedišće koje je u 4. kolu 2. županijske lige poražena kod kuće od prvoplasiranog Gaja 3:0.

RUKOMET
Muški rukometni klub Ivanić poražen je u 3. kolu 1. lige Sjever.
U Međimurju, bolji je bio Čakovec s 36:32, čime je ostavio Ivanić na jednom osvojenom bodu nakon tri odigrane utakmice.

Rukometašice Ivanića uvjerljivo su startale u novu sezonu u 2. hrvatskoj ligi Zapad.
U dvorani Žeravinec uvjerljivo je s 40:19 svladana ekipa Senie iz Senja.
Priliku su imale zaigrati sve igračice Ivanića, a najefikasnija je bila Tina Barišić koja je, usprkos boravku na klupi veći dio drugog dijela, stigla do 10 postignutih golova.

KICKBOXING

Članovi kickboxing kluba Ivanić-Grad u subotu su nastupili na međunarodnom kickboxing turniru"Slunj open" u Slunju.
Prva mjesta u point fightingu osvojili su Patrik Presečan kod dječaka do 28 i do 32 kg i Tina Petrović kod mlađih kadetkinja, dok je Borna Grmuša bio najbolji u disciplini kick light za starije kadete.
Leona Ravlić završila je kao druga kod djevojčica, dok je Benjamin Tukec osvojio 5. mjesto kod dječaka.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić