U Križu održana radionica za peradare

U Križu je u ponedjeljak u organizaciji Zagrebačke županije održana informativna radionica za zainteresirane peradare s područja Općine Križ, Grada Ivanić-Grada i Općine Kloštar Ivanić, kao prva faza projekta povećanja dohodovnosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji se bave uzgojem peradi. Predavanje su održali predavači i stručni suradnici s Agronomskog fakulteta i Instituta za Veterinarstvo koji su uključeni u ovaj projekt, čiji završetak je planiran do kraja iduće godine.

Po završetku informativnih radionica do sredine studenoga, bit će obilazak zainteresiranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te u konačnici izrada priručnika za peradare.
Od 11.000 peradara na području županije, očekuje se uključivanje u ovaj projekt barem njih stotinjak, istaknuo je u uvodnom izlaganju Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zagrebačke županije.

Pozdravne riječi prisutnima uputio je zamjenik načelnika Općine Križ Zlatko Hrastić.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić